Σταϊκούρας: Ξεκινά η Β’ Φάση του Διαγωνισμού για το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 12:17 Σταϊκούρας: Ξεκινά η Β’ Φάση του Διαγωνισμού για το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας

Έναρξη του ανταγωνιστικού διαλόγου μεταξύ πέντε υποψηφίων για το έργο των 232 εκατ. ευρώ…

Ευχάριστα νέα για το υπό ανέγερση Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας, μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών ωρίμανσης από τα Υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών και Δικαιοσύνης.

Ομοίως ολοκληρώθηκαν  τα σχέδια των τευχών και προδιαγραφών αποτελέσματος για το σύνολο (cluster) των Δικαστικών Μεγάρων, και πλέον, ξεκινά ο ανταγωνιστικός διάλογος για το έργο «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας, Βόλου και νέας πτέρυγας Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας και Ανακατασκευή Υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων και συντήρηση και διαχείριση αυτών μέσω ΣΔΙΤ».

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, προκρίθηκαν στην επόμενη Β’ Φάση του Διαγωνισμού πέντε υποψήφιοι.

Η ημερομηνία έναρξης του ανταγωνιστικού διαλόγου, είναι η σημερινή, 15 Απριλίου.

Ειδικά για το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας, η ανέγερση κτιρίου συνολικής μικτής επιφάνειας 9.797,65 τ.μ. επί έκτασης 15.000 τ.μ., θα στεγάσει το σύνολο των δομών δικαιοσύνης και των δικαστικών λειτουργιών της πόλης:

Εφετείο, Εισαγγελία Εφετών, Εισαγγελία Πρωτοδικείου, Γραφείο Κοινωνικής Αρωγής, Διοικητικό Πρωτοδικείο, Ειρηνοδικείο, Πρωτοδικείο, Πταισματοδικείο για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών σε επίπεδο εγκαταστάσεων και υποδομών και τις υφιστάμενες και μελλοντικές ανάγκες για την έκβαση των δικαστικών υποθέσεων της πόλης.

Υπενθυμίζεται, πως παράλληλα με τη διαγωνιστική διαδικασία, για την Τεχνική Πληρότητα του οικοπέδου στο πρώην Στρατοπέδου «ΤΣΑΛΤΑΚΗ», η αρμόδια Διεύθυνση Δ21 του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών με τους τεχνικούς της συμβούλους, ολοκλήρωσε πρόσφατα τις εργασίες ναρκαλίευσης – εκκαθάρισης  του οικοπέδου από το ΤΕΝΞ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια τις εργασίες πλήρους τοπογραφικής αποτύπωσης και γεώτρησης στο εν λόγω οικόπεδο.

Σχετικά με την εξέλιξη του έργου, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε:

 «Με μεθοδικότητα, προχωράμε στο επόμενο βήμα για την υλοποίηση του εμβληματικού έργου της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 23 εκατομμυρίων ευρώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση