Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας για απόλυση εργαζομένης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 16:17 Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας για απόλυση εργαζομένης

Δεν ανανεώθηκε η σύμβαση της…

Διαβάστε την καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας σχετικά με την περιπέτεια εργαζόμενης στα ΕΛΤΑ.

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική της μη ανανέωσης της σύμβασης εργαζόμενης στα ΕΛ.ΤΑ. σε κατάστημα του νομού Φθιώτιδας, από εταιρεία υπό το καθεστώς της ενοικιαζόμενης εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα η εργαζόμενη, η οποία εργάζεται σε κατάστημα ΕΛ.ΤΑ πάνω από μια πενταετία απολύθηκε επειδή έκανε το "λάθος" να ζητήσει τις νόμιμες αποδοχές για τις τριετίες της. Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγγελθεί πανελλαδικά με τους εργαζόμενους στα ΕΛ.ΤΑ. να είναι εγκλωβισμένοι σε συμβάσεις μήνα - μήνα, καλύπτοντας βασικές ανάγκες και λειτουργίες της επιχείρησης και μόλις τολμούν να ζητήσουν τα αυτονόητα -τις νόμιμες αποδοχές τους- βλέπουν την πόρτα της εξόδου. Άλλη μια μεγάλη απόδειξη του «ψέματος» των τριετιών με την οποία εμπαίζει για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση τους εργαζόμενους. Η ωμή πραγματικότητα είναι ότι όχι μόνο δεν πρόκειται για "ξεπάγωμα", αφού δεν αναγνωρίζονται τα 12 χρόνια προϋπηρεσίας (2012-2024), αλλά ακόμη και για τα νομοθετημένα χρονικά όρια που δικαιούνται οι εργαζόμενοι,  η πλειοψηφία των εργοδοτών αρνείται να τα καταβάλει.

Αντιθέτως, οι επιχειρήσεις περιμένουν από κάθε ένα εργαζόμενο να ζητήσει την καταβολή των 3ετιών τους ατομικά, με συνέπεια τις περισσότερες φορές την απόλυση των εργαζομένων.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας καταγγέλλει την αντεργατική νομοθεσία των εργολαβικών εταιρειών και τις πρακτικές τους με τις πολλαπλές ελαστικές σχέσεις εργασίας, με μηνιαίες συμβάσεις και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη την συγκεκριμένης εργαζόμενης ώστε να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία και τον εμπαιγμό των εργαζομένων σχετικά με τις τριετίες που δικαιούνται και συγχρόνως απαιτούμε τη διασφάλιση και την προστασία όλων των εργαζομένων στη διεκδίκηση των τριετιών τους

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση