Σήμερα στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης για το ελαφρυντικό που έβγαλε από τη φυλακή τον Κορκονέα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 08:03 Σήμερα στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης για το ελαφρυντικό που έβγαλε από τη φυλακή τον Κορκονέα

Είναι η δεύτερη φορά που κατατίθεται αίτηση αναίρεσης κατά απόφασης του Εφετείου Λαμίας για τον ίδιο κατηγορούμενο…

Στο ΣΤ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου συζητείται σήμερα, Τρίτη (16/4/24) η αίτηση αναίρεσης της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Μαριάννας Ψαρουδάκη, κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία χορηγήθηκε ελαφρυντικό στον καταδικασμένο για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Είναι η δεύτερη φορά που απόφαση του Εφετείου Λαμίας για τον Κορκονέα, έρχεται στον Άρειο Πάγο.

Ο Κορκονέας είχε αποφυλακισθεί τον Ιούλιο του 2019 με τον νέο Ποινικό Κώδικα και με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου. Ήταν ήδη 11 χρόνια στη Φυλακή και αποφυλακίστηκε άμεσα. Έμεινε εκτός φυλακής για σχεδόν τρία χρόνια μέχρι τον Μάρτιο του 2022 που ήρθε η πρώτη αναίρεση από το Ανώτατο Δικαστήριο. Ήταν υπ’ αρ. 2/2022 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που αναίρεσε την προηγούμενη απόφαση αποφυλάκισης και αναγνώρισης ελαφρυντικού στον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, λόγω έλλειψης ειδικής κι εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και εσφαλμένης ερμηνείας και εφαρμογής της διάταξης για το ελαφρυντικό του προτέρου συννόμου βίου.

Στη νέα δίκη στο Εφετείο Λαμίας τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, αναγνωρίστηκε για δεύτερη φορά το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον Επαμεινώνδα Κορκονέα και αποφυλακίστηκε εκ νέου.

Όπως τονίζουν στη δήλωσή τους οι δικηγόροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας «ξανααποφυλακίσθηκε, με νέα σκανδαλώδη διαδικασία την οποία καταγγείλαμε, τον Ιούλιο του 2022, πριν στεγνώσει το μελάνι της πρώτης αναίρεσης».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση