Μέχρι αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 11:30 Μέχρι αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Τα σχολεία και οι θέσεις στη Φθιώτιδα, για το σχολικό έτος 2024 - 2025.…

Μέχρι την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 23:59’ θα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς και κηδεμόνες ότι είναι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή των παιδιών τους στις πρώτες τάξεις των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων της χώρας.

Ανάμεσα σε αυτά και τα Πειραματικά σχολεία της Φθιώτιδας, 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, 4ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λαμίας και 4ο Γενικό Λύκειο Λαμίας και το 5ο Πρότυπο Γυμνάσιο Χαλκίδας και το 1ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας.

Οι αιτήσεις αφορούν στις κενές θέσεις των σχολείων και οι προκηρυσόμενες θέσεις, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση τον περασμένο Μάρτιο, είναι:

Για τα Πειραματικά Σχολεία η εισαγωγή θα γίνει με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

Οι αιτήσεις γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), κατηγορία Εκπαίδευση, υποκατηγορία Εγγραφή σε σχολείο, ενότητα Αίτηση εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία ή μέσω του συνδέσμου

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es

Στον παραπάνω σύνδεσμο είναι προσβάσιμες επίσης όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και το νομικό πλαίσιο που αφορούν στις διαδικασίες εισαγωγής στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.

Επίσης η Διευθύντρια του 4ουΠειραματικού Γυμνασίου Λαμίας, Βασιλική Πολυμεροπούλου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς ή κηδεμόνες ότι οδηγίες σχετικά με την υποβολή της αίτησης μπορείτε να ανατρέχετε και στην ιστοσελίδα του 4ουΠειραματικού Γυμνασίου Λαμίας εδώ: https://4gym-lamias.fth.sch.gr/

Όσοι γονείς έχουν ήδη άλλο παιδί που φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο, κατά το επόμενο σχολικό έτος, χρειάζεται να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση φοίτησης. Αυτή μπορούν να την αναζητήσουν μέσω gov.gr στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/attending-school

Επίσης, σε περίπτωση ταυτόχρονης αίτησης για δίδυμο ή τρίδυμο αδελφό/αδελφή ή υιοθετημένο/η αδελφό/ή που έχουν γεννηθεί το ίδιο έτος, πρέπει αυτό να βεβαιωθεί από πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση