Φθιώτιδα: Και πάλι στους 31 βαθμούς ο υδράργυρος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Μαΐου 2024 08:12 Φθιώτιδα: Και πάλι στους 31 βαθμούς ο υδράργυρος

Στη Στερεά Ελλάδα οι υψηλότερες θερμοκρασίες της ημέρας…

Λίγο πριν χαλάσει ο καιρός, και οι θερμοκρασίες στη Φθιώτιδα και γενικότερα στη Στερεά Ελλάδα, θύμιζαν καλοκαίρι την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024.

Στην πρώτη 10αδα βρίσκονται 8 περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με θερμοκρασίες άνω των 29 βαθμών και ενώ η υψηλότερη που καταγράφηκε από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr ήταν 31.1 στα Ψαχνά Ευβοίας.

Πολύ κοντά η Στυλίδα με 30.9, ενώ πάνω από 30 βαθμοί καταγράφηκαν σε Λιβαδειά και Θήβα (στο κέντρο και στη Νέα Οδό). Λουτράκι και Άσσος από την Κορινθία ακολουθούν, ενώ τη θερμότερη 10αδα κλείνουν Κωπαΐδα, Νέα Αρτάκη και Μακρυκάπα Ευβοίας.

Από την Πέμπτη όμως αναμένονται βροχές αλλά και καταιγίδες, συνέπεια μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής που κινείται από την Κεντρική Μεσόγειο προς τη Νότια Ελλάδα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και 8-9 βαθμούς. Επιπλέον δεν αποκλείονται χαλαζοπτώσεις, οι φόβοι ωστόσο εκφράζονται για την Κρήτη και γενικότερα το νότιο Αιγαίο όπου τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα.

Για την περιοχή της Λαμίας ασθενείς βροχές αναμένονται μετά το μεσημέρι της Πέμπτης ενώ την Παρασκευή, θα είναι πιο έντονες. Η θερμοκρασία σε πτώση ειδικά το πρωί της Παρασκευής, όταν θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι. Η αλλαγή του καιρού ωστόσο θα είναι σύντομη και το Σαββατοκύριακο θα είναι και πάλι ανοιξιάτικο, με «καθαρό» ουρανό την Κυριακή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση