«Οι Κούροι της Αταλάντης» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024 12:07 «Οι Κούροι της Αταλάντης» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Το Σάββατο 18 Μαΐου…

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 και ώρα 12:00, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, παρουσιάζει στο κοινό την περιοδική έκθεση: «Πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα από το νεκροταφείο του αρχαίου Οπούντα: “Οι Κούροι της Αταλάντης”», εντός της μόνιμης έκθεσης της Αρχαιολογικής Συλλογής Αταλάντης, με ελεύθερη είσοδο.

Τα καλύτερα διατηρημένα πώρινα επιτύμβια αγάλματα, αποκαλύφθηκαν στα μέσα του Οκτωβρίου του 2018, από αγρότη που εκτελούσε εργασίες στο κτήμα του και υπέδειξε αμέσως στην αρχαιολογική υπηρεσία τη θέση. Εκτίθενται μαζί με τα περισσότερο εντυπωσιακά και αξιόλογα κτερίσματα που βρέθηκαν στα ταφικά αγγεία και στις σαρκοφάγους του ανατολικού νεκροταφείου του αρχαίου Οπούντα.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως το τέλους του έτους κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της Αρχαιολογικής Συλλογής.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση