Ζεσταίνουν τις μηχανές οι αγρότες - Κάλεσμα για γενικό ξεσηκωμό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 08:40 Ζεσταίνουν τις μηχανές οι αγρότες - Κάλεσμα για γενικό ξεσηκωμό (φώτο αρχείου)

Συντονίζονται οι  αγροτικοί σύλλογοι Ανθήλης-Λαμίας , Μακρακώμης, Εχιναίων - Στυλίδας, Πελασγίας.

Αγρότες της Ανθήλης έβγαλαν τα τρακτέρ τους στη πλατεία του χωριού και περιμένουν τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Φθιώτιδα για να κλιμακώσουν τον αγώνα. Το ασφαλιστικό και το φορολογικό θα είναι η ταφόπλακα για τον αγροτικό κόσμο, επισημαίνουν τα μέλη της επιτροπής αγώνα και καλούν τους αγρότες και όλους τους εργαζόμενους σε γενικό ξεσηκωμό.

Διαβάστε την ανακοίνωση - κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Μπλόκου Ανθήλης

Σήμερα 10/01/2016, ήμερα που οι αγροτικοί σύλλογοι όρισαν σαν μέρα έναρξης του αγώνα ενάντια σε κάθε τι που εξαθλιώνει εμάς τους μικρομεσαίους αγρότες, ξεκινήσαμε να μαζεύουμε τα τρακτέρ μας εν αρχή στην πλατεία της Ανθήλης, προκειμένου να βάλουμε μπλόκο στα σχέδια όσων μας θέλουν εξαθλιωμένους και τις οικογένειες μας να τρέφονται σε συσσίτια κάθε λογής «φιλάνθρωπου»!!!. Εμείς δεν ζητάμε την κατανόηση τους, αλλά αγωνιζόμαστε να κατακτήσουμε ό,τι τόσα χρόνια μας κλέβουν.

Η συγκυβέρνηση με το υπό διαπραγμάτευση, με τους θεσμούς της ΕΕ, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και βιομήχανους, σχέδιο για το ασφαλιστικό που ανακοίνωσε, αποφάσισε να ρίξει ταφόπλακα πάνω στο τάφο που μας άνοιξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τα κόμματα που ψήφισαν και το 3ο μνημόνιο, προκειμένου να ξεμπερδεύουν μια και καλή με την μικρομεσαία  αγροτιά.

Το νέο ασφαλιστικό προβλέπει την αύξηση των εισφορών μας και για να μας αρμέγει το 27,45% του καθαρού αγροτικού εισοδήματος μας με ελάχιστη εισφορά 1.544,23€.

π.χ. 10.000€ καθαρό εισόδημα

       - 2.745€ ΟΓΑ 27,45%

       - 2.600€ Φόρος 26%

       -    500€ Τέλος Επιτηδεύματος

       -    500€ ΕΝΦΙΑ

       - 4.000€ (έξοδα για την επόμενη καλλιέργεια)

       -    245€ Έλλειμμα

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε και την προκαταβολή φόρου από 55% σε 100%.

Και φυσικά εάν σε μια αγροτική οικογένεια δουλεύουν και είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ γυναίκα και παιδί, οι εισφορές τριπλασιάζονται, δηλαδή κατά ελάχιστο συνολική εισφορά 1544,23 x 3 = 4.632,69€. Και όλα αυτά για μια σύνταξη στα 67 μας του «τεραστίου» ποσού της εθνικής σύνταξης 384 ευρώ και ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης θα πάρουμε και ένα ποσό επιπλέον, το οποίο για 20 χρόνια εισφορών είναι περίπου 100€.

Ήδη όμως το 38% των αγροτών αδυνατούν να πληρώσουν τις ήδη μεγάλες εισφορές στον ΟΓΑ. Αρά θα μείνουμε ακόμα περισσότεροι χωρίς ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη εάν θέλουμε να προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις απολύτως απαραίτητες ελάχιστες ανάγκες διαβίωσης μας .

Εμείς αντί αυτών των μέτρων, για το ασφαλιστικό  διεκδικούμε να μην γίνει καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές μας. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο που μας κήρυξαν είναι η μαζική και αγωνιστική μας συμμετοχή στο μπλόκο της Ανθήλης και ο συντονισμός μας με την Πανελλαδική επιτροπή των Μπλόκων και τους υπόλοιπους εργαζομένους, προκειμένου να μπει ένα φρένο στο ξεκλήρισμα μας, την πείνα και την ανεργία και να ξεκινήσει η αντεπίθεση μας με τελικό στόχο έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος μας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση