"Σφάζονται" για το Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 12:47 "Σφάζονται" για το Νοσοκομείο Λαμίας

Χθες ο Χρήστος Σταϊκούρας , αναφερόμενος για πολλοστή φορά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα, έγραφε μεταξύ άλλων: «Το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας έχει αφεθεί στην τύχη του...» και καλούσε την κυβέρνηση, επιτέλους, να αναλάβει τις ευθύνες της (διαβάστε σχετικά)

Σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα απαντούν με κοινή ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για υποκρισία. Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν: «αποτελεί μέγιστη υποκρισία, οι υπαίτιοι της κατάρρευσης του συστήματος υγείας να εκδηλώνουν σήμερα το ενδιαφέρον και την αγωνία τους για το Νοσοκομείο Λαμίας»

Διαβάστε την ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας, που χθες πραγματοποίησαν κοινή συνάντηση στο Νοσοκομείο Λαμίας.

«Τη Δευτέρα 15-2-2016 συναντήθηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Καραναστάσης Αποστόλης, Βέττας Δημήτρης, Μιχελής Θανάσης και Σαρακιώτης Γιάννης με τον ασκούντα καθήκοντα διοικητή κ. Παπανάγνου Γιώργο και τις διευθύντριες των διοικητικών υπηρεσιών.

Κατά τη συνάντηση έγινε αναλυτική ενημέρωση των βουλευτών για τα περισσότερα και κυρίως τα φλέγοντα ζητήματα του Νοσοκομείου. Επισημάνθηκε ότι η επιχορήγηση αυξήθηκε σε βαθμό επάρκειας των αναγκών του, από την αρχικά προβλεπόμενη που ήταν ελλιπής. Επίσης πως τα υπάρχοντα χρήματα για την φαρμακευτική δαπάνη των ογκολογικών φαρμάκων επαρκούν για αρκετό διάστημα, με την ανάγκη βέβαια συνεχούς χρηματοδότησης για το σκοπό αυτό.

Επισημάνθηκε το φλέγον πρόβλημα ελλείψεων γιατρών της παιδιατρικής κλινικής, πρόβλημα που ανέκυψε με την απαγόρευση μονίμων διορισμών από το 2010 και συνεχίζει με την απροθυμία επικουρικών να αποδεχθούν διορισμό στη συγκεκριμένη κλινική. Συζητήθηκαν εναλλακτικές προτάσεις στελέχωσης της συγκεκριμένης κλινικής και οι βουλευτές δεσμεύτηκαν να τις στηρίξουν, ώστε το συντομότερο να υπάρξει λύση στη συγκεκριμένη κλινική αλλά και όπου αλλού.

Προτάθηκαν επίσης διοικητικές παρεμβάσεις, στην Υγειονομική Περιφέρεια, που θα διευκολύνουν την έρρυθμη λειτουργία και του Νοσοκομείου Λαμίας και θα αξιοποιήσουν στο μέγιστο το υπάρχον προσωπικό της.

Από την πλευρά των βουλευτών δηλώθηκε η πρόθεσή τους για συνεχείς παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει και συνάντηση με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου προκειμένου να συζητηθούν και αντιμετωπιστούν τα προβλήματά τους.

Τέλος επισημαίνεται το γεγονός ότι αποτελεί μέγιστη υποκρισία, οι υπαίτιοι της κατάρρευσης του συστήματος υγείας να εκδηλώνουν σήμερα το ενδιαφέρον και την αγωνία τους για το Νοσοκομείο Λαμίας».    

Καραναστάσης Απ
Βέττας Δημ
Μιχελής Θαν
Σαρακιώτης Γιαν

Προσαρμοσμένη αναζήτηση