Λαμία: Εικόνες γροθιά στο στομάχι - Ξεκίνησαν με τα πόδια για τα Σκόπια (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 08:01 Λαμία: Εικόνες γροθιά στο στομάχι - Ξεκίνησαν με τα πόδια για τα Σκόπια (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Είναι τόσο απελπισμένοι που ξεκίνησαν να διανύσουν μια απόσταση που ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα - Έκλεισαν την εθνική οδό έξω από τη Λαμία - Ένα απέραντο hotspot η εθνική οδός στη Φθιώτιδα.

Ο Γολγοθάς δεν έχει τέλος για τους πρόσφυγες, που εγκλωβίστηκαν από χθες στη Λαμία, όταν δόθηκε εντολή να ακινητοποιηθούν τα λεωφορεία που τους μετέφεραν στα σύνορα με τα Σκόπια.

Στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας έχουν εγκλωβιστεί περισσότερα από 30 λεωφορεία. Εκατοντάδες πρόσφυγες, οικογένειες με μικρά παιδιά, εγκυμονούσες, άρρωστοι, νηστικοί, χωρίς χρήματα, χωρίς τα βασικά, κοιμούνται στο δρόμο και όπου αλλού βρουν.

Κάποιοι άλλοι φορτώθηκαν τα λιγοστά υπάρχοντά τους και ξεκίνησαν με τα πόδια, για να διανύσουν 450 χιλιόμετρα. «Ταξιδεύουμε για πάνω από ένα μήνα, είμαστε κουρασμένοι, άρρωστοι και δεν έχουμε χρήματα. Θέλουμε μόνο να συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Δεν φοβηθήκαμε τη θάλασσα, το δρόμο θα φοβηθούμε; »

Περπατούν σε δρόμους με μεγάλη κυκλοφορία, όπου κινούνται οχήματα με ταχύτητες, με αποτέλεσμα να κινδυνευουν οι ζωές τους.

Κάποιοι από αυτούς απελπισμένοι έκαναν κατάληψη στην εθνική οδό ζητώντας να τους επιτρέψουν να αναχωρήσουν για τα σύνορα.

«Είμαστε εδώ 4 ημέρες. Δεν έχουμε που να κοιμηθούμε, κοιμόμαστε στα λεωφορεία. Παιδιά είναι άρρωστα, δεν έχουμε να φάμε, να πιούμε. Δεν έχουμε χρήματα. Φίλοι μας λένε ότι τα σύνορα δεν είναι κλειστά, μας λένε ψέμματα εδώ...», είπαν στο LamiaReport
 
Δείτε το βίντεο:
 
 
Δείτε φωτογραφίες από τους απελπισμένους πρόσφυγες, που ξεκίνησαν με τα πόδια για τα σύνορα με τα Σκόπια.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση