Και φέτος "μέσα" στα θέματα των Μαθηματικών ο Παναγιώτης Στεφανής!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016 08:03 Και φέτος "μέσα" στα θέματα των Μαθηματικών ο Παναγιώτης Στεφανής!

Τι είπε ο ίδιος για την φετινή του επιτυχία στο LamiaReport.

Τα θέματα στα Μαθηματικά Προσανατολισμού στις φετινές εξετάσεις χαρακτηρίστηκαν από πολλούς ιδιαίτερα δύσκολα. Όχι όμως για όλους. Ο Μαθηματικός Παναγιώτης Στεφανής είχε διδάξει τα συγκεκριμένα θέματα, τα οποία ήταν και μέσα στις σημειώσεις που έδωσε στους μαθητές του φροντιστηρίου. Μάλιστα τα δύσκολα ερωτήματα Γ2 και Γ4 είχαν δοθεί στα επαναληπτικά θέματα 12 και 38 που είναι ασκήσεις κατασκευασμένες από τον ίδιο.

Ο Λαμιώτης Μαθηματικός είχε εισαχθεί με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο και είναι Πτυχιούχος Μαθηματικού Αθηνών. Είναι μέλος της Συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Ευκλείδης", ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος του παραρτήματος Φθιώτιδας της Ελληνικής Μαθηματικής και μέλος της Κεντρικής επιτροπής της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Από το 1995 διδάσκει Μαθηματικά και από τις αίθουσες του Φροντιστηρίου του (πλ. Πάρκου και Δροσοπούλου), έχουν περάσει εκατοντάδες επιστήμονες.

Συνέντευξη στο LamiaReport.   

ΕΡ: Πως είδατε κ. Στεφανή τα φετινά θέματα στα Μαθηματικά Προσανατολισμού;
ΑΠ: Στα  φετινά θέματα  τηρήθηκε το γνωστό πρότυπο διαγωνίσματος στο οποίο ξεκινάμε από το θέμα θεωρίας, ακολουθούν ερωτήματα που αφορούν υπολογιστικές διαδικασίες σε βασικές γνώσεις  και μετά υπάρχουν τα ερωτήματα σκέψης στα οποία ελέγχεται η ικανότητα ανάλυσης – σύνθεσης μαθηματικών εννοιών και ανάληψης πρωτοβουλιών . Υπάρχει κλιμάκωση της δυσκολίας και ερωτήματα από το σχολικό βιβλίο.
 
ΕΡ: Ποιά είναι η εικόνα για τις επιδόσεις των μαθητών; Ακούσαμε ότι τα δύσκολα ερωτήματα υπήρχαν σχεδόν ίδια στο βιβλίο σας;
ΑΠ: Είμαι χαρούμενος που και φέτος είχαμε διδάξει τα θέματα και ιδιαίτερα  τα δύσκολα ερωτήματα που  υπάρχουν σχεδόν αυτούσια  μέσα στις σημειώσεις που δίνονται στους μαθητές μας. Τα δύσκολα  ερωτήματα  Γ2 και  Γ4 έχουν δοθεί στα επαναληπτικά Θέματα 12 και 38  που είναι ασκήσεις κατασκευασμένες από εμένα. Αντίστοιχα πολλές αναφορές υπάρχουν για τα Β και Δ θέματα που όμως δεν ήταν πρωτότυπα. Παρόμοιες επιτυχίες υπήρξαν πολλές και στο παρελθόν . Tο φροντιστήριό μας εδώ και δυο δεκαετίες με επαγγελματική ευθύνη και επιστημονική κατάρτιση προετοιμάζει με ασφάλεια τους μαθητές, έτσι ώστε ο κάθε μαθητής να έχει καλή επίδοση, ανάλογη της προσπάθειάς του .
 
ΕΡ: Ποιά είναι η συμβουλή που έχετε να δώσετε στους μαθητές για τη συνέχεια των εξετάσεων;
ΑΠ: Οι μαθητές  της Γ’ Λυκείου πρέπει να κοιτάξουν  τα επόμενα μαθήματα με θετική σκέψη και αισιοδοξία, ενώ οι μαθητές των άλλων τάξεων και κυρίως της Α’ και Β’ Λυκείου  θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις εξετάσεις σαν να είναι Πανελλήνιες ώστε να κερδίσουν  πολύτιμες εμπειρίες .   
 
(το βιβλίο του Παναγιώτη Στεφανή όπου ήταν μέσα τα θέματα των Μαθηματικών Προσανατολισμού)
Προσαρμοσμένη αναζήτηση