Χιόνια στη Λαμία και τη Φθιώτιδα από τα μεσάνυχτα - Ισχυρός παγετός έως την Τετάρτη!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2017 19:00 Χιόνια στη Λαμία και τη Φθιώτιδα από τα μεσάνυχτα - Ισχυρός παγετός έως την Τετάρτη!

Ολικός παγετός το Σαββατοκύριακο και μέχρι την Τετάρτη - Οι δρόμοι θα γίνουν παγοδρόμια για πεζούς και οδηγούς

Από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης στη Λαμία ο υδράργυρος θα είναι σταθερά κάτω από το μηδέν. Το Σαββατοκύριακο θα πέσει και μέχρι τους -6 με αίσθηση τους -13 βαθμούς Κελσίου!

Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα από τις 02:00΄ τα ξημερώματα του Σαββάτου και μέχρι το αργά το απόγευμα θα χιονίζει ασθενώς κατά περιόδους και μέσα στη Λαμία. Στην ανατολική και νότια Φθιώτιδα τα χιόνια θα ξεκινήσουν από απόψε το βράδυ και θα διαρκέσουν μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής. Εκτιμώμενη χιονόστρωση μέσα στη Λαμία κοντά στα 5 εκατοστά, στα ανατολικά και νότια περίπου 10 εκατοστά.
 
 
Ο καιρός στη Φθιώτιδα
Η εκτίμηση του καιρού στο νομό έχει ως εξής:
 
α) Στη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο ο καιρός θα επιδεινωθεί με ασθενείς χιονοπτώσεις μέχρι τις παραθαλάσσιες περιοχές. Λόγω του παγετού όπου χιονίζει θα το στρώνει απευθείας ακόμη και στο δρόμο. Στη Λαμία θα ξεκινήσει να χιονίζει μετά τα μεσάνυχτα.
 
β) Το Σάββατο θα χιονίζει ασθενώς κατά περιόδους σε όλο το νομό με έμφαση στα ανατολικά και νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως -3 βαθμούς.
 
γ) Την Κυριακή προβλέπονται ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια που γρήγορα θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως -1 βαθμό.
 
ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ πρέπει να επιδείξουν πεζοί και οδηγοί έως και την Τετάρτη λόγω του ισχυρού παγετού, ο οποίος σε συνδυασμό με το χιόνι που δε θα μπορεί να λιώσει, θα μετατρέψει τους δρόμους σε παγοδρόμια.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση