Λαμία: Άρπαξαν το πορτοφόλι της γιαγιάς μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 09:05 Λαμία: Άρπαξαν το πορτοφόλι της γιαγιάς μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης

Ευτυχώς δεν πήγαν μακριά, αφού τους συνέλαβαν αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. - «Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση με τους ρομά, που έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στο κέντρο της Λαμίας...», έλεγαν στο LamiaReport οι πολίτες που είδαν τη γιαγιά να ζητάει βοήθεια.

Αναστατώθηκε στη 1:30 χθες το μεσημέρι το κέντρο της Λαμίας, για μια ακόμη φορά από τους ρομά, όταν άρπαξαν πορτοφόλι από ηλικιωμένη γυναίκα στην πλατεία Πάρκου.

«Είδα τη γιαγιά να τους ακολουθεί στην οδό Καποδιστρίου και να καλεί σε βοήθεια. Μάλιστα είχε σηκώσει τη μαγκούρα και τους ζητούσε επίμονα να της δώσουν το πορτοφόλι που της έκλεψαν. Εκείνοι δεν μπορούσαν να τρέξουν γιατί είχαν μαζί τους και καρότσι με μικρό παιδί. Όμως μια γυναίκα που είχε μάλλον και το πορτοφόλι της γιαγιάς έφυγε τρέχοντας και την αναζητούσαν οι αστυνομικοί... », είπε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες στο LamiaReport.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 5 ρομά και τους οδήγησαν στο αστυνομικό μέγαρο, ενώ η γιαγιά χρειάστηκε τη βοήθεια των πολιτών και του πληρώματος του ΕΚΑΒ για να συνέλθει από το σοκ που υπέστη.

«Δεν είναι η πρώτη φορά. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση με τους ρομά. Έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στο κέντρο της Λαμίας. Συνήθως παρακολουθούν και χτυπούν ηλικιωμένους, που παίρνουν τις συντάξεις από τις τράπεζες, Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει. Αυτοί έχουν μετατρέψει σε γκέτο την πλατεία Πάρκου...», έλεγε κάποιος άλλος.

Δυστυχώς τα δυο τελευταία χρόνια η πλατεία Πάρκου έχει υποβαθμιστεί εντελώς, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για να αλλάξει το σκηνικό. Αντιθέτως κάθε μέρα που περνάει πάει από το κακό στο χειρότερο, αφού έχει γίνει στέκι για κλεφτρόνια, τοξικομανείς, βαποράκια και αλλοδαπές που κάνουν πιάτσα, με στόχο επίσης τους ηλικιωμένους.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση