Λαμία: Έμειναν και από γάντια στο Νοσοκομείο; Τι γίνεται με τον αξονικό;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 21:00 Λαμία: Έμειναν και από γάντια στο Νοσοκομείο; Τι γίνεται με τον αξονικό;

Τα προβλήματα στο νοσοκομείο Λαμίας δεν έχουν τέλος...

Δυστυχώς από το κακό στο χειρότερο πάει το ΓΝ Λαμίας. Οι πληροφορίες που έρχονται καθημερινά είναι ανησυχητικές.

Γιατροί οι οποίοι έχουν υπερβάλει εαυτό με ατελείωτες εφημερίες και υπερωρίες, δεν αντέχουν άλλο και παραιτούνται. Οι διευθυντές των κλινικών και των μονάδων μπορεί να περιμένουν δυο και τρεις μήνες να έρθουν τ αυλικά που έχουν παραγγείλει.

Χθες μάθαμε ότι νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό έτρεχε στα σούπερ μάρκετ για να πάρει γάντια, τα οποία δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο. Και μετά αναρωτιόμαστε για τις λοιμώξεις.

Αξονικές με προσευχή

Ο πολύπαθος αξονικός, ο οποίος θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει αντικατασταθεί, συνεχίζει να παρουσιάζει συνεχώς τεχνικά προβλήματα. Μπαίνει ασθενής για αξονική και οι γιατροί κάνουν το σταυρό τους να προλάβουν να τελειώσουν την αξονική, πριν χαλάσει και πάλι.  «Δυστυχώς στέλνουμε πολλούς ασθενείς στη Λάρισα για αξονικές και στα Τρίκαλα ή Καρδίτσα για μαγνητικές...», έλεγε γιατρός του νοσοκομείου.

Παρά τον "χαμό" που έγινε πρόσφατα με την διακομιδή της βαριά τραυματισμένης κοπέλας στη Λάρισα γιατί δεν λειτουργούσε ο αξονικός, ακόμα λύση για να αντικατασταθεί δεν βρέθηκε, ενώ όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο θα μπορούσε να δοθεί λύση. 

«Σήμερα ένας πάρα πολύ καλός αξονικός στοιχίζει περίπου 750.000€. Υπάρχει η πίστωση των 250.000€ που είχε βγει από τον Σταϊκούρα για τον αξονικό. Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν αν δοθούν ως προκαταβολή και κάθε χρόνο να δίνουμε 100-150 χιλιάδες δόση. Τα ίδια χρήματα έτσι κι αλλιώς ξοδεύουμε ετησίως για τη συντήρηση και τις βλάβες του παλαιού αξονικού. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το κάνουμε....», αναρωτιόταν ένα από τα στελέχη του νοσοκομείου.

Το χειρότερο όλων όμως είναι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των γιατρών και του νέου διοικητή του κ. Παναγιώτη Ζυγούρη. Οι ΕΔΕ είναι στην "ημερήσια διάταξη" και οι σχέσεις μεταξύ τους πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Το χάσμα αυτό που υπάρχει ανάμεσά τους και γενικότερα η μη αγαστή συνεργασία διοίκησης και γιατρών, σε συνδυασμό με τις σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και υλικά, έχουν ως αποτέλεσμα την καθημερινή υποβάθμιση του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Στερεάς Ελλάδας, που ουσιαστικά καλύπτει και ανάγκες όμορων νομών.

Είναι επίσης απορίας άξιον γιατί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είναι γνώστες των προβλημάτων του νοσοκομείου Λαμίας, παραμένουν απλοί θεατές.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση