Φθιώτιδα: Συγκλονίζει ο ιερέας που βασανίστηκε από ληστές - Με χτυπούσαν με κοντάρι, ήθελαν να με σφάξουν

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 12:35 Φθιώτιδα: Συγκλονίζει ο ιερέας που βασανίστηκε από ληστές - Με χτυπούσαν με κοντάρι, ήθελαν να με σφάξουν

Για περισσότερη από μια ώρα ο 61χρονος ιερέας γνώρισε τη βιαιότητα στα χέρια των δύο νεαρών ληστών το πρωί της Κυριακής στη Γλύφα.

«Μου έδεσαν χέρια, πόδια και με φίμωσαν. Με χτυπούσαν βίαια σε όλο μου το κορμί. Με κλείδωσαν μέσα στην τουαλέτα και έφυγαν από τη Μονή παίρνοντας μαζί τους εκκλησιαστικά κειμήλια μεγάλης χρηματικής και πολιτιστικής αξίας». Τον πρωτόγνωρο εφιάλτη που έζησε στα χέρια δύο αδίστακτων ληστών περιγράφει στο protothema.gr ο πάτερ Αναστάσιος, ο οποίος για περισσότερο από μια ώρα  ξυλοκοπήθηκε ανελέητα από τους δράστες που εισέβαλαν στο ησυχαστήριο του στη Γλύφα Φθιώτιδας.
 
Οι εικόνες που περιγράφει ο 61χρονος μοναχός προκαλούν σοκ και ανατριχίλα. Το πρωινό της 26ης Ιανουαρίου του 2015 θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη του.« Γύρω στις επτά το πρωί πήγα έξω από την εκκλησία κι άρχισα να χτυπάω το τάλαντο. Ξαφνικά βλέπω ένα άνδρα που φορούσε κουκούλα και μαύρα ρούχα να τρέχει κατά πάνω μου. Κραυγάζοντας και κρατώντας ένα ξύλο στα χέρια του προσπάθησε να με χτυπήσει. Αντιστάθηκα και προς στιγμήν κατάφερα να αποκρούσω τα χτυπήματα του», λέει με τρεμάμενη φωνή στο protothema.gr o πατέρας Αναστάσιος και συνεχίζοντας προσθέτει: « Τότε εμφανίστηκε και ο συνεργάτης του, ο οποίος άρχισε να με χτυπάει στην πλάτη. Με έριξαν κάτω και με χτυπούσαν με μανία. Μου έδεσαν τα χέρια και τα πόδια και με φίμωσαν. Μάλιστα ο ένας από αυτούς αναζητούσε ένα μαχαίρι για να με σφάξει. Τους παρακάλεσα να μην με σκοτώσουν».
 
Ο πατέρας Αναστάσιος που διαμένει τα τελευταία χρόνια στη μονή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, αν και κατάφερε με τις ικεσίες του να σώσει τη ζωή του, ωστόσο δεν απέτρεψε τις συνεχόμενες βιοπραγίες των δύο ληστών. « Τους ζήτησαν να μου απελευθερώσουν το στόμα, καθώς δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Έχω υποβληθεί σε τρία μπαι μπας και σε εννέα επεμβάσεις αγγειοπλαστικής. Με χτύπησαν με ένα κοντάρι σε όλο μου το κορμί και συνέχιζαν να με χτυπάνε παρότι του έλεγα ότι είμαι άρρωστος άνθρωπος. Κάποια στιγμή με σηκώσανε κι άρχισαν να με γυρνάνε σε χώρους του ησυχαστηρίου προκειμένου να τους δείξω που έχω χρήματα. Τους είπα ότι δεν έχω λεφτά. Τότε άρπαξαν μέσα από τη Μονή ότι εκκλησιαστικό κειμήλιο έχει φέρει η οικογένεια μου από την Καππαδόκια. Πήραν Ευαγγέλια, χειρόγραφα, Αγιοπότηρα, 15 χρυσές αλυσίδες, 10 σταυρούς, τάματα και ιερά λείψανα».
 
Στη συνέχεια οι δύο δράστες που όπως μας αναφέρει ο 61χρονος ιερέας ήταν αλλοδαποί ηλικίας από 22 έως 27 ετών τον κλείδωσαν μέσα στην τουαλέτα του πήραν το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Μετά από αρκετή ώρα και με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού ο πάτερας Αναστάσιος κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και να ειδοποιήσει τις αστυνομικές αρχές. Ανδρες της ΕΛΑΣ έφτασαν στη Μονή που βρίσκεται σε ερημική περιοχή της Γλύφας στη Φθιώτιδα και πήραν κατάθεση από τον ιερέα. Ο ίδιος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στους αστυνομικούς των εφιάλτη της μίας ώρας και δέκα λεπτών που έζησε στα χέρια των ληστών, ωστόσο δεν μπόρεσε να τους δώσει πολλές πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αφού φορούσαν κουκούλες. 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση