Από την Σπάρτη στις Θερμοπύλες με τα πόδια (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 09:15 Από την Σπάρτη στις Θερμοπύλες με τα πόδια (ΦΩΤΟ)

Οι βετεράνοι πολέμου της ομάδας «300ofsparta» έφτασαν την Κυριακή στις Θερμοπύλες!

Περπάτησαν για 378 χιλιόμετρα, για 8 συνεχόμενες ημέρες, διανύοντας την απόσταση από το Άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη,  μέχρι τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. Ανάμεσά τους και ο γνωστός ο Kyle Maynard,  ο οποίος έχει κερδίσει βραβείο ESPY ως καλύτερος αθλητής με αναπηρία. Είναι ο αθλητής ο οποίος ανέβηκε στο Κιλιμάντζαρο χωρίς τη βοήθεια προσθετικών άκρων.

Ο λόγος για αθλητές και βετεράνους πολέμου από την Αμερική, που αποφάσισαν να κάνουν μια «επική» πορεία, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή από το Άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη. Χθες στις 3:00΄ το μεσημέρι τους υποδέχθηκε στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης.

«Μία, από τις ελάχιστες ανά τον κόσμο, πορεία που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Βαδίζοντας πάνω στα χνάρια του Λεωνίδα και των «300» γενναίων συμπολεμιστών του, διέσχισαν πόλεις, χωριά, αρχαία και σύγχρονα μονοπάτια για να φθάσουν αργά το μεσημέρι, σήμερα, στο Άγαλμα του Λεωνίδα αποτίοντας φόρο τιμής στην ανδρεία, την αυταπάρνηση, τη γενναιότητα, τη δίψα για ελευθερία.Ειλικρινή συγχαρητήρια σε αυτούς τους ανθρώπους που υπερνίκησαν τον ίδιο τους τον εαυτό για να περπατήσουν στα ένδοξα βήματα των προγόνων μας». είπε ο Νίκος Σταυρογιάννης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση