«Το Χωριάτικο»: Στην Ευελπίδων ο ιδιοκτήτης και οι ακόμη 58 συλληφθέντες – Η κινηματογραφική μεταγωγή
Για τη μεταγωγή τους από τη ΓΑΔΑ επιστρατεύτηκαν ένα πούλμαν και μία κλούβα της ΕΛΑΣ
Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας οι 59 συλληφθέντες για την υπόθεση φοροδιαφυγής της αλυσίδας φούρνων «Το Χωριάτικο», προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή.
Για τη μεταγωγή τους από τη ΓΑΔΑ για την Ευελπίδων επιστρατεύτηκαν ένα πούλμαν και μία κλούβα της ΕΛ.ΑΣ., με τα οποία μεταφέρθηκαν ο ιδιοκτήτης και οι υπόλοιποι 58 συλληφθέντες, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση φοροδιαφυγής της γνωστής αλυσίδας φούρνων «Το Χωριάτικο».
Ανάμεσα στους 59 συλληφθέντες για την υπόθεση φοροδιαφυγής που αφορά τη γνωστή αλυσίδα αρτοποιείων «Το Χωριάτικο» βρίσκεται και ο Ρίζος Ρίζος, πρώην συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και στενός συνεργάτης του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, Άγγελου Γιαννακόπουλου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες και όσα καταγράφει το newsit.gr, ο Ρίζος Ρίζος φέρεται να αποτελούσε πρόσωπο εμπιστοσύνης του επιχειρηματία, με τον οποίο φέρεται να είχε επικοινωνία πριν από τη λήψη σημαντικών αποφάσεων που εξετάζονται στο πλαίσιο της υπόθεσης.
Η έρευνα για την υπόθεση, η οποία ήρθε στο φως την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026, αφορά φερόμενη φοροδιαφυγή με οικονομικό αντικείμενο που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.
Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Άγγελου Γιαννακόπουλου, οι οποίες, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, εκτείνονταν σε διάφορους τομείς, από την αρτοποιία και την εστίαση έως τη φιλοξενία και την εκμετάλλευση παραλιών, καθώς και κυλικείων.
Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν το δίκτυο εταιρειών που φέρεται να συνδέεται με την υπόθεση, καθώς και τις οικονομικές συναλλαγές και τις ενδεχόμενες παραβάσεις που διερευνώνται, προκειμένου να αποσαφηνιστεί ο τρόπος λειτουργίας του μηχανισμού και να προσδιοριστεί τυχόν ζημία σε βάρος του Δημοσίου.
Σημειώνεται ότι ο Άγγελος Γιαννακόπουλος είχε συλληφθεί και το 2008, στο πλαίσιο επιχείρησης των αρμόδιων Αρχών για την εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων (trafficking), σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Αχυρανθρώπους με €1.000 στρατολογούσε ο Γιαννακόπουλος στις εταιρείες «ριχτάδικα» - Τις «άκρες» του σε ΕΛΑΣ και υπηρεσίες ψάχνει η αστυνομία
Στα 120 εκατ. ευρώ η ζημιά Δημοσίου και ΕΦΚΑ - Ο Mr Χωριάτικο έβγαζε τεράστια ποσά σε Ισλανδία και Δανία και τα έφερνε πίσω στην Ελλάδα είτε σε λογαριασμούς του, είτε ως κεφάλαιο στις νόμιμες επιχειρήσεις του - H ομάδα των "ελίτ" λογιστών - Οι διαγωνισμοί για τις 28 παραλίες στη Ρόδο
Η ΑΑΔΕ διερευνά ενδεχόμενη εμπλοκή υπαλλήλων της στις υπό έλεγχο υποθέσεις φοροδιαφυγής – Επιστολή Πιτσιλή στην ΕΛΑΣ
Οι καταγγελίες μιλούν για πιθανή ενημέρωση των ελεγχόμενων για επικείμενο έλεγχο στις επιχειρήσεις εστίασης που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή.
Φωτιά σε λεωφορείο με επιβάτες στο Ηράκλειο – Σωτήρια η αντίδραση του οδηγού
Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ οι επιβάτες συνέχισαν τη διαδρομή τους με άλλο όχημα.
Δένδιας σε Ιορδανό πρέσβη: Προτεραιότητά μας η προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή
Επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Άμυνας μετά την στον ελληνορθόδοξο ναό στο Καράκ.