Καμηλόβρυση: Ακολουθώντας το δρόμο των σκουπιδιών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 11:38 Καμηλόβρυση: Ακολουθώντας το δρόμο των σκουπιδιών

Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας αντικρίζει κανείς στην βόρεια είσοδο της Λαμίας στο ύψος της ιστορικής Καμηλόβρυσης από τα σκουπίδια που είναι απλωμένα επί του οδοστρώματος, σε παρακείμενο πάρκινγκ, ακόμη και μπροστά στο μνημείο των πεσόντων.

Ο συνειρμός για τις «βλαβερές συνήθειες» των Ρομά που έχουν εξοριστεί εδώ και πολλά χρόνια σε αυτό το αφιλόξενο σημείο, αναπόφευκτος, ωστόσο ο συγκεκριμένος α-πολιτισμός δεν είναι στοιχείο μόνο της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας.

Πράγματι μια απλή βόλτα στο σημείο είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς πως μικροί και μεγάλοι που διαμένουν στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης, αντιλαμβάνονται την υποχρέωση σεβασμού του περιβάλλοντος.

Χαρακτηριστικές οι εικόνες πάνω στο δρόμο και στο άνοιγμα του δρόμου πάνω από τον καταυλισμό.

Ακόμη πιο αποκαρδιωτικές οι εικόνες στο σημείο όπου ο Δήμος έχει βάλει μεγάλο κάδο για τα σκουπίδια τους, ο οποίος μέσα δεν έχει σκουπίδια!

Τα σκουπίδια έχουν μοιραία διασκορπισθεί σε όλα τα σημεία κατά μήκος του δρόμου.

Κατηφορίζοντας φθάνουμε στο μνημείο των πεσόντων της Καμηλόβρυσης. Από την πρώτη ματιά η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.

Υπάρχουν όμως και καμουφλαρισμένα σκουπίδια πίσω από τα δέντρα που βρίσκονται στο σημείο, δείγμα πράξης ενός πιο «πολιτισμένου» ανθρώπου, που ξέρει να βρωμίζει το χώρο του διπλανού του!

«Ο αληθινός πολιτισμός βρίσκεται εκεί όπου κάθε άνθρωπος αναγνωρίζει σε όλους τους άλλους κάθε δικαίωμα που διεκδικεί για τον εαυτό του» - Robert G. Ingersol

Προσαρμοσμένη αναζήτηση