Χιόνι σε όλη τη Φθιώτιδα - Που είναι κλειστά τα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 10:20 Χιόνι σε όλη τη Φθιώτιδα - Που είναι κλειστά τα σχολεία

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου η Φθιώτιδα - Συνεχής ενημέρωση από όλον το νομό μείνετε στο LamiaReport.

Το χιόνι ξεκίνησε από τους ορεινούς όγκους της Δυτικής Φθιώτιδας και Λοκρίδας και φυσικά την Όθρυ.

Δήμος Λαμιέων

Τα σχολεία στην Υπάτη δε λειτούργησαν καθώς το χιόνι από νωρίς το πρωί είχε φτάσει τους πέντε πόντους.

Αντίθετα κανονικά πήγαν στα σχολεία τους οι μαθητές όλων των υπολοίπων σχολείων. Η χιονόπτωση ειδικά στη Βόρεια Λαμία είναι εντυπωσιακή με το χιόνι να είναι ιδανικό και για παιχνίδια.

Οι αλατιέρες του Δήμου και τα βαριά μηχανήματα έχουν πιάσει δουλειά από το πρωί, προκειμένου να είναι ανοιχτό το δίκτυο εντός της πόλης.

Επίσης τα μηχανήματα της Περιφέρειας ενεργούν στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού και Λαμίας - Μπράλου διατηρώντας το δίκτυο ανοιχτό και χωρίς τη χρήση - προς το παρόν - αντιολισθητικών αλυσίδων.

Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας

Αποτέλεσμα της χιονόπτωσης ήταν να μην ανοίξουν τα σχολεία στην Αμφίκλεια, ενώ αντίθετα κανονικά πήγαν στις υποχρεώσεις τους οι μαθητές σε Ελάτεια και Κάτω Τιθορέα όπου υπάρχει χιονόνερο.

Το χιόνι πάντως σε αυτή την πλευρά της Λοκρίδας αποτελεί απαραίτητο ντεκόρ των Χριστουγέννων και ξέρουν να το «εκμεταλλεύονται» για τις δραστηριότητές τους.

Έτσι τα μηχανήματα λειτουργούν συνεχώς διατηρώντας το οδικό δίκτυο ανοικτό μέχρι και το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Λίγα προβλήματα υπάρχουν μόνο στο εσωτερικό δίκτυο του Μπράλου όπου το χιόνι έφτασε τους 15 πόντους. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία και στο εθνικό δίκτυο με τις αλατιέρες και τα γκρέιντερ να έχουν πιάσει δουλειά από τη νύχτα.

Οι φωτογραφίες απλά πανέμορφες κι έτοιμες να χρησιμοποιηθούν για καρτ-ποστάλ!

Δήμος Δομοκού

Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία στο Δήμο Δομοκού για τις περιοχές του Δομοκού και της Ομβριακής. Αντίθετα κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στο Νέο Μοναστήρι.

Μηχανήματα της Περιφέρειας ενεργούν και έχουν κρατήσει καθαρό το οδόστρωμα, ενώ τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο εσωτερικό δίκτυο των πιο ορεινών χωριών. Εκεί έχουν φτάσει μηχανήματα του Δήμου και θα ενεργούν μέχρι την ύφεση των φαινομένων.

Η απότομη μεταβολή του καιρού πάντως ίσως στοιχίσει και τα επίσημα εγκαίνια του Ε65 που όπως έχουμε ξαναγράψει είναι έτοιμος να δοθεί το πρωί της Παρασκευής στην κυκλοφορία.

Δήμος Μακρακώμης

Ιδιαίτερα πυκνή είναι η χιονόπτωση στο Δήμο Μακρακώμης. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά ακόμη και το δημοτικό του Τυμφρηστού. Στη συνέχεια όμως και πριν το μεσημέρι λόγω της συνεχιζόμενης έντονης χιονόπτωσης, δόθηκε εντολή να επιστρέψουν οι μαθητές στα σπίτια τους.

Οι εικόνες από τη σήραγγα «Παύλος Μπακογιάννης» είναι ενδεικτικές για τη χιονόπτωση που επικρατεί στο ορεινό κομμάτι του Δήμου.

Δήμος Στυλίδας

Είδαν χιονάκι στην Ανατολική Φθιώτιδα και ειδικά στις ορεινές περιοχές, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Κανονικά λειτουργούν τα σχολεία σε όλον τον Δήμο. Τα μηχανήματα του Δήμου Στυλίδας είναι σε επιφυλακή να βοηθήσουν όπου χρειαστεί.

Δήμος Λοκρών

Χιόνι στα ορεινά για το Δήμο Λοκρών που παραμένει σε επιφυλακή για το επόμενο τριήμερο σύμφωνα με το επίσημο δελτίο της Πολιτικής Προστασίας.

Κανονικά λειτουργούν κι εδώ όλα τα σχολεία.

Δήμος Μώλου - Αγίου Κων/νου

Ο χιονιάς έφτασε ακόμη και στις όμορφες παραλίες Μώλου - Καμένων Βούρλων και Αγίου Κων/νου χωρίς όμως να υπάρχει διάθεση να το στρώσει.

Αντίθετα στα ορεινά τα βουνά άσπρισαν χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Νωρίτερα το πρωί τα μηχανήματα στην Εθνική οδό έπιασαν δουλειά στις σήραγγες του Αγίου Κωνσταντίνου όπου δόθηκε και η μεγαλύτερη προσοχή.

Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής στο δίκτυο και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά σε όλον τον Δήμο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση