Νέες αντιδράσεις για τα «εντέλλεσθε» του ΓΝ Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 21:26 Νέες αντιδράσεις για τα «εντέλλεσθε» του ΓΝ Λαμίας

Μετά τα Τρίκαλα, σειρά είχε η Καρδίτσα να φωνάξει για τους γιατρούς που «δανείζει»…

Γαϊτανάκι αντιδράσεων, δημιουργεί η προβληματική λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και η έκτακτη ενίσχυσή του με έμψυχο δυναμικό από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της 5ης ΥΠΕ.

Έτσι μετά τα Τρίκαλα σειρά έχει το ΓΝ Καρδίτσας να αντιδράσει για την Αναισθησιολόγο που καλείται να προσφέρει στο ΓΝ Λαμίας το μήνα Ιανουάριο, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη μετακίνηση δημιουργεί προβλήματα στη δική του λειτουργία.

Πάντως πέρα και πάνω από τις αντιδράσεις των ανθρώπων των άλλων Νοσοκομείων για την αναστάτωση που προκαλείται στη δική τους λειτουργία, πρέπει να σταθούμε και στις εδώ αντιδράσεις και το «καμπανάκι» που χτυπούν οι γιατροί του Νοσοκομείου Λαμίας.

«Δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο με "εντέλλεσθε" και καθημερινές εσωτερικές αλλαγές των εφημεριών...», σημειώνουν γιατροί του νοσοκομείου, επισημαίνοντας τις τραγικές ελλείψεις, αλλά και την έλλειψη επικοινωνίας με την διοίκηση. Στα παραπάνω αν προσθέσει κανείς ότι ουσιαστικά το ΓΝ Λαμίας λειτουργεί σε μεγάλο ποσοστό με "ιατρούς – επισκέπτες", δεν μπορεί να είναι κάτι που θα πρέπει να ευχαριστεί κανέναν.

Παραθέτουμε τέλος ολόκληρη την ανακοίνωση των Εργαζομένων του ΓΝ Καρδίτσας, που υπογράφουν η Πρόεδρος Μαρίνα Τσέτσιου και η Γραμματέας Ιωάννα Χατζή:

«Μέσα απο το μικρό αυτό κείμενο ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Καρδίτσας θέλει να επισημάνει κ να γνωστοποιησει ένα πολύ ΣΟΒΑΡΟ θέμα που προέκυψε στον χώρο του Νοσοκομείου μας.

Ενημερώνουμε τους  Συμπολίτες μας αλλά και όλους τους Φορείς του Νομού μας για το πρόβλημα που προέκυψε στο αναισθησιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου μας. Το Νοσοκομείο της Λαμίας, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, ζήτησε  την βοήθεια της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας. Η 5η ΥΠΕ με την σειρά της θεώρησε σωστό να μετακινήσει απο το δικό μας Νοσοκομείο την Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού τμήματος Κα Εφη Καραγιώργου, έτσι ώστε να πραγματοποιήσει εφημερίες στο εκει Νοσοκομείο.

Πρέπει εδώ να τονίσουμε το ήδη υπάρχον πρόβλημα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας. Υπάρχουν  ΜΟΝΟ  4 Αναισθησιολόγοι από τον Μάιο του 2017 όπου  είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν τις εφημερίες του Νοσοκομείου μας (ερχόμενοι στην υπηρεσία ακόμη κ έχοντας προβλήματα υγείας), έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας. ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ  ΟΛΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ...

Η Κα Καραγιώργου Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού ,της οποίας όπως προαναφέραμε ζητήθηκε η μετακίνησή της στην Λαμία, εκτός από τα καθημερινά χειρουργεία, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΙΑΤΡΟΣ, που ασχολείται με το Ιατρείο Πόνου, προσφέροντας μεγάλη βοήθεια κ ανακούφιση στους συμπολίτες μας, που πάσχουν από σοβαρά κ επώδυνα προβλήματα υγείας. Και ενώ το Ιατρείο Πόνου λειτουργεί κάθε Τετάρτη, η Κα Καραγιώργου προσφέρει την βοήθειά της καθημερινά σε ασθενείς που πάσχουν με δική της ευθύνη (φτάνοντας ακόμη κ τους 18 ασθενείς ημερησίως). Εάν λοιπόν μετακινηθεί η συγκεκριμένη ιατρός στην Λαμία και τα Προγραμματισμένα  Χειρουργεία θα καθυστερήσουν αλλά κ τα περιστατικά που βλέπει στο Ιατρείο Πόνου θα μειωθούν κατα πολύ.

Δεν πρέπει λοιπόν να μετακινηθεί κανένας γιατρός από το Νοσοκομείο μας προς άλλο Νοσοκομείο είτε είναι Αναισθησιολόγος ,είτε οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας.

Επίσης εδώ να επισημάνουμε, ότι ζητήθηκε κ η μετακίνηση της οδοντιάτρου μας Κας Πασσιά για 5 εφημερίες τον μηνα στην Λάρισα. Η Κα Πασσιά εκτός απο οδοντίατρος είναι κ στοματολόγος όπου λειτουργεί κ το αντίστοιχο ιατρείο.

ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ????

ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ??????

ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ???

Να επισημάνουμε εδώ κ την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Γ.Ν. Καρδίτσας, έτσι ώστε να μην μετακινηθεί κανένας ιατρός από το Νοσοκομείο μας.

Θα εισακουστεί αυτή η απόφαση άραγε από τους αρμόδιους στην 5η ΥΠΕ και στο Υπουργείο???????

ΠΡΕΠΕΙ λοιπόν όλοι μαζί κ ο καθένας ξεχωριστά με τον τρόπο που μπορεί όχι μόνο ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ  ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ Κ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ  ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΗ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ  ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ  ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ.( ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΌΠΟΥ ΈΧΕΙ ΜΌΝΟ ΜΙΑ ΓΙΑΤΡΟ- Η ΩΡΛ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ 2 ΓΙΑΤΡΟΥΣ –ΤΟ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 4 ΓΙΑΤΡΟΥΣ Κ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΚΕΝΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΛΛΑ Κ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ)

Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους φορείς του Νομού μας, έτσι ώστε να αποτρέψουν σήμερα την μετακίνηση της αναισθησιολόγου, γιατί εάν επιτραπεί αυτό θα υπάρξει κ συνέχεια από την στιγμή που δεν γίνονται μονιμες προσλήψεις προσωπικου, με αποτέλεσμα να πληγούμε όλοι εμείς που ζούμε στον Νομό Καρδίτσας.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση