Και επίσημα τέλος ο Ζυγούρης από το Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 20:07 Και επίσημα τέλος ο Ζυγούρης από το Νοσοκομείο Λαμίας

Το διαζύγιο του Διοικητή με το Υπουργείο δεν ήταν συναινετικό με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμό για το μέλλον - Το τροχαίο που έπαιξε ρόλο στην πρόωρη λήξη της θητείας του.

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ 21/18-1-2018, με το οποίο η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποφασίζει την πρόωρη λήξη της θητείας του Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας, Παναγιώτη Ζυγούρη.

Μια απόφαση που άργησε κάμποσες… μέρες, αφήνοντας μια δυσάρεστη κατάσταση στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Περιφέρειας, που έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζει μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα.

Θυμίζουμε ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης είχε ζητήσει προ μηνών την παραίτηση του κ. Ζυγούρη, τελικά όμως τα πράγματα οδηγήθηκαν σε μετωπική σύγκρουση, αφού ο Διοικητής αρνήθηκε να υποβάλλει παραίτηση.

Εκτός των άλλων στην απόφαση παύσης του, μνημονεύεται και σχετικό έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, το οποίο αναφέρεται στο τροχαίο που είχε προκαλέσει ο πρώην - πλέον - Διοικητής.

Στο έγγραφο αυτό το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω αναφέρει ότι σε βάρος του κ. Ζυγούρη «…ασκήθηκε ποινική δίωξη για την πράξη της άρνησης υποβολής σε έλεγχο μέθης…».

Η σχετική δικογραφία ζητήθηκε από την 5η ΥΠΕ που ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία για τη διοικητική έρευνα.

Στο ποινικό κομμάτι εκκρεμεί ακόμη η εκδίκαση του αυτοφώρου για το τροχαίο, μετά από συνεχείς αναβολές (τελευταία εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων).

Το τροχαίο έγινε στις 8/12/17, όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου τα πήρε όλα σβάρνα, στη νησίδα που βρίσκεται στον κόμβο μπροστά από το «Βόρειο club» στα Γαλανέικα. Το αυτοκίνητο οδηγούσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, ο οποίος αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ από τους αστυνομικούς της Τροχαίας Λαμίας.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο αυτόφωρο με την κατηγορία«της άρνησης υποβολής σε έλεγχο μέθης…», αφού η εικόνα του και η όλη συμπεριφορά του έδειχνε έναν άνθρωπο που οδηγούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος (Δείτε φωτογραφίες από το τροχαίο).

Αναμένεται πλέον η ανάληψη της θέσης του Διοικητή από τον Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη που θα μετακινηθεί για αυτό το σκοπό από το Νοσοκομείο της Κύμης.

Παρακάτω δημοσιεύουμε τη σχετική απόφαση (ΦΕΚ) για την πρόωρη λήξη της θητείας του κ. Ζυγούρη:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση