MENU
weather-icon 20 oC
Αναζήτηση:

Έτσι έγινε το διπλό φονικό στις Λιβανάτες - Φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Λαμίας ο μακελάρης - Γιατί σκότωσε τα ανίψια του

Έτσι έγινε το διπλό φονικό στις Λιβανάτες - Φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Λαμίας ο μακελάρης - Γιατί σκότωσε τα ανίψια του

Το ένα από τα δύο αδέλφια άφησε την τελευταία του πνοή, ώρες αργότερα, στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης όπου διακομίστηκε.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Φρουρούμενος και εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας ο 45χρονος δράστης του αποτρόπαιου διπλού φονικού που συγκλόνισε τις Λιβανάτες και ολόκληρη τη Φθιώτιδα, έχοντας «σφάξει» τα δύο ανίψια του, ηλικίας 26 και 24 ετών.

Ο 45χρονος φέρει και ο ίδιος τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, με τις αρχές να αναμένουν την επίσημη ιατροδικαστική εξέταση του θύτη, προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν αυτά προήλθαν από πάλη με τα ανίψια του ή αν επρόκειτο για απόπειρα αυτοτραυματισμού. Η απολογία του ενώπιον του Ανακριτή και του Εισαγγελέα Λαμίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί μόλις το επιτρέψει η πορεία της υγείας του και λάβει εξιτήριο.

Παράλληλα, σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στις έρευνες των αρχών, καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του LamiaReport, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν το μαχαίρι με το οποίο διαπράχθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο και θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σοκ από τα χτυπήματα στα δύο αδέλφια

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία γύρω από τον τρόπο εκτέλεσης του εγκλήματος αποκαλύπτουν την απίστευτη αγριότητα με την οποία έδρασε ο 45χρονος θείος τους.

Το ένα από τα δύο θύματα, το οποίο βρέθηκε νεκρό επί τόπου μέσα σε μια λίμνη αίματος στον χώρο της μονάδας, έφερε πολλαπλές μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματός του, ορισμένες εκ των οποίων αποδείχθηκαν μοιραίες κόβοντάς του ακαριαία το νήμα της ζωής.

Ο αδερφός του, που ξεψύχησε ώρες αργότερα στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης όπου μεταφέρθηκε, έφερε σφοδρό χτύπημα από βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι, πιθανότατα σίδερο, καθώς και μία βαθιά μαχαιριά στον λαιμό.

Το χρονικό της τραγωδίας και οι ισχυρισμοί του δράστη

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ρεπορτάζ του LamiaReport, του αιματηρού επεισοδίου προηγήθηκε σφοδρή λογομαχία μεταξύ του θείου και των δύο νεαρών συγγενών του, οι οποίοι εκείνη την ημέρα απασχολούνταν σε διαφορετικά πόστα στη χοιροτροφική μονάδα όπου εργάζονταν.

Η επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας αποδίδει το έγκλημα γενικά σε «προσωπικές διαφορές», οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο 45χρονος υποστήριξε πως τα ανίψια του «δεν τον άκουγαν» και ότι το τελευταίο διάστημα του συμπεριφέρονταν με ιδιαίτερα άσχημο και απαξιωτικό τρόπο. Μάλιστα, φέρεται να ένιωθε προδομένος, καθώς ήταν εκείνος που είχε μεριμνήσει και είχε κανονίσει τόσο το ταξίδι τους από την πατρίδα τους στην Ελλάδα, όσο και την εξασφάλιση της εργασίας τους στην περιοχή.

Το σιλό και η έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία

Αμέσως μετά το μακελειό, ο δράστης ανέβηκε σε σιλό της μονάδας απειλώντας να πέσει στο κενό. Τελικά, έπειτα από παρέμβαση ειδικού διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ. και των αστυνομικών που απέκλεισαν την περιοχή, πείστηκε να κατέβει και συνελήφθη.

Το πρωτοφανές περιστατικό έχει σκορπίσει τρόμο και βαθύ προβληματισμό στην τοπική κοινωνία των Λιβανατών και της ευρύτερης περιοχής της Λοκρίδας, με τους κατοίκους να εκφράζουν ανοιχτά την έντονη ανησυχία τους για την αυξημένη παρουσία αλλοδαπών εργατών, κυρίως από χώρες της Ασίας, που απασχολούνται σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες χωρίς συχνά να υπάρχει επαρκής έλεγχος.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη, χθες (03-11-2026) το πρωί, στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης & Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λαμίας, 45χρονος υπήκοος Ινδίας, για την τέλεση ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο (2) ομοεθνών του, ηλικίας 26 και 24 ετών.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας, χθες το πρωί, ο 45χρονος, εντός χοιροτροφικής μονάδας ιδιοκτησίας ημεδαπού, στην οποία εργαζόταν, τραυμάτισε θανάσιμα με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου, λόγω προσωπικών διαφορών, δύο ομοεθνείς του. Στη συνέχεια, αναρριχήθηκε σε σιλό της ανωτέρω μονάδας, απειλώντας ότι θα προβεί σε αυτοχειρία.

Στο σημείο μετέβησαν αρμόδιες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας και διαπραγματευτής κρίσεων της Αστυνομίας, ο οποίος πέτυχε την παράδοση αυτού και τη σύλληψη του από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Διενεργήθηκαν αυτοψία και διεξοδική εξερεύνηση του χώρου όπου έλαβαν χώρα οι ανθρωποκτονίες, από κλιμάκιο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα μαχαίρι και ένας κόφτης μετάλλων, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής των σορών των θανόντων.

Ο συλληφθείς, μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Λαμίας, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.  

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης & Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. 

Διαβάστε επίσης:

Φθιώτιδα: Ο θείος έσφαξε τους δύο ανιψιούς του στις Λιβανάτες - Νέες αποκαλύψεις για το διπλό φονικό (ΦΩΤΟ)

Φθιώτιδα: Μεθυσμένος ηλικιωμένος οδηγούσε ανάποδα τη νύχτα στην εθνική οδό (ΦΩΤΟ)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Φθιώτιδα: Μεθυσμένος ηλικιωμένος οδηγούσε ανάποδα τη νύχτα στην εθνική οδό (ΦΩΤΟ)
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google