Φούσκωσε ο Σπερχειός - Έκλεισε ο δρόμος προς Φραντζή

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 20:50 Φούσκωσε ο Σπερχειός - Έκλεισε ο δρόμος προς Φραντζή

Τα ορμητικά νερά αποτελείωσαν τη γέφυρα στο Καστρί – Η πρόβλεψη του καιρού της εβδομάδας.

Επαληθεύτηκαν τα προγνωστικά του συνεργάτη μας Κώστα Λούτα και ο Σπερχειός έδειξε τη δύναμή του ενισχυόμενος από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τα χιόνια που λιώνουν στις πιο ψηλές κορυφές.

Το ιστορικό ποτάμι της Φθιώτιδας ξεπέρασε τα όριά του για μία ακόμη φορά στο ύψος του Καστρίου αποτελειώνοντας το… έργο των πλημμυρών του 2015, ενώ από τις 15:10’ υπάρχει απαγορευτικό διέλευσης από Λαμία προς Φραντζή στο ύψος του Φραντζόμυλου.

Τα νερά από το 1ο μέχρι και το 4ο χιλιόμετρο Λαμίας - Φραντζή κάλυψαν σημεία του οδοστρώματος καθιστώντας επικίνδυνη την όποια διέλευση οχήματος.

Ωστόσο οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και για άλλα σημεία από όπου περνά ο Σπερχειός με επόμενο επικίνδυνο σημείο στις εκβολές του και στη συμβολή των δρόμων για Κωσταλέξι και Κομποτάδες.

Ο χιονιάς

Νωρίτερα το πρωί οι αρχές Πολιτικής Προστασίας έτρεχαν για την αντιμετώπιση του χιονιά και συγκεκριμένα από τις 6:30' μέχρι τις 7:30' το πρωί υπήρχε απαγορευτικό για φορτηγά στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, ενώ στο 18ο χλμ δίπλωσε νταλίκα με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα και στη Ράχη Τυμφρηστού που το χιόνι ξεπέρασε τους 30 πόντους. Το πρωί μάλιστα χρειάστηκαν αλυσίδες για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Μικροπροβλήματα υπήρξαν και προς Μπράλο όμως το χιόνι δεν έπιασε και το οδόστρωμα κρατήθηκε όλη την ώρα καθαρό.

Τέλος για μία ακόμη φορά ο δρόμος Λαμίας - Καρπενησίου, πριν την γέφυρα του Σταυρού, γέμισε νερά και φερτές ύλες από τις έντονες βροχοπτώσεις και χρειάστηκε η Πυροσβεστική να καθαρίσει το οδόστρωμα. Επίσης στο Σταθμό Λιανοκλαδίου παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα από όμβρια ύδατα, που έφτασαν στις αυλές των σπιτιών.

Νέα επιδείνωση – Η πρόβλεψη για τη Φθιώτιδα

Πριν συνέρθουμε από τα παραπάνω υπάρχει ο φόβος νέας επιδείνωσης, καθώς σύμφωνα με τον Κώστα Λούτα ο καιρός από αργά το απόγευμα της Δευτέρας, κλείνει και πάλι, από τα δυτικά και τη νύχτα θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Την Τρίτη προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός με ισχυρούς ΒΔ ανέμους 5-6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, ενώ στη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-13 βαθμούς.

Την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 2-10 βαθμούς.

Την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία  θα κυμανθεί από 1-9 βαθμούς.

Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις που προοδευτικά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι ΝΑ 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 4-14 βαθμούς.

Τέλος, το Σαββατοκύριακο με βάση τα τελευταία προγνωστικά, ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές ήπιος με παροδική συννεφιά και πιθανότητα ασθενών βροχών τη Κυριακή, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει τους 17-18 βαθμούς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση