Λαμία: Ήταν αναίσθητος στο παγκάκι - Tου πήραν ακόμα και τα παπούτσια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 08:14 Λαμία: Ήταν αναίσθητος στο παγκάκι - Tου πήραν ακόμα και τα παπούτσια

Αυξάνονται τα κρούσματα με τοξικομανείς που γυρίζουν σε ημικωματώδη κατάσταση στο κέντρο της πόλης - Έλεγχοι της αστυνομίας με εντάσεις στο κέντρο της Λαμίας!

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης (8/3) πέριξ της πλατείας Πάρκου από το νέο κύμα ελέγχων των αστυνομικών αρχών, στους θαμώνες της.

Κάποιοι αντέδρασαν λεκτικά στην επιμονή των αρχών να τους ελέγχει επειδή… απολαμβάνουν τον ήλιο - όπως ισχυρίζονται - στην κεντρικότερη πλατεία της πόλης, αν και η αλήθεια είναι γνωστό ότι απέχει πολύ από αυτό το σενάριο!

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε επιχείρηση της αστυνομίας, το σύνολο των ελεγχόμενων είναι με την ταυτότητα στο χέρι επικαλούμενοι το δικαίωμα να βρίσκονται όπου θέλουν όποια στιγμή το επιθυμούν. Η νομιμοφάνεια βέβαια διατηρείται μέχρι να φύγουν οι αστυνομικοί, καθώς στη συνέχεια αναλαμβάνουν τις παράνομες δραστηριότητές τους, για κάποιες από τις οποίες έχουν ήδη δώσει λόγο σε κάποια δικογραφία.

Απίστευτο αλλά αληθινό είναι επίσης ότι κάποιοι από τους χρήστες ναρκωτικών απολαμβάνουν τις δόσεις τους, μέσα ή κοντά πλέον στο Πάρκο, όπως σε εισόδους κτιρίων που μπορεί να στεγάζουν ακόμη και φροντιστήρια.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης (7/3), ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε από τη ΔΙΑΣ για λιπόθυμο άτομο σε παγκάκι της πλατείας. Ακόμη πιο απίθανο ήταν ότι ο χρήστης βρέθηκε χωρίς παπούτσια και κάποια από τα ρούχα του, αφού τον έγδυσαν στη κυριολεξία κάποιοι άλλοι επιτήδειοι.

Δυστυχώς οι εικόνες με ανθρώπους που γυρίζουν στο κέντρο υπό την επήρεια ουσιών το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί, κατάσταση που αποδεικνύει ότι μόνο η κατασταλτική δράση δεν αρκεί για να αντιμετωπιστεί η αύξηση της παραβατικότητας.

Διαβάστε επίσης: Έπεσε ξύλο στο κέντρο της Λαμίας...

Προσαρμοσμένη αναζήτηση