Λαμία: 23 Μαΐου δικάζεται ο δολοφόνος της Θώμης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 08:35 Λαμία: 23 Μαΐου δικάζεται ο δολοφόνος της Θώμης

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας…

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του LamiaReport σχετικά με τον χρόνο και τον τόπο της δίκης του 40χρονου καθ' ομολογία δολοφόνου της Λαμιώτισσας παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα.

Η δίκη ορίστηκε στις 23 Μαΐου 2018, 38 ημέρες πριν εκπνεύσει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης. Ο δράστης του άγριου φονικού θα δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας με ένα βούλευμα που τον περιγράφει ως αντικοινωνικό και επικίνδυνο άτομο «δυναμική απειλή κατά της έννομου τάξεως εκτιμάται πως, αν αφεθεί ελεύθερος, είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα όμοια εγκλήματα…», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αντιμετωπίζει δε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

«Θέλουμε η δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της», λέει στο LamiaReport o αδερφός της αδικοχαμένης Θώμης, Σάββας Κουμπούρας και προσθέτει: «Είναι σαφές ότι όποια κι αν είναι η τιμωρία δεν μπορεί να καλύψει την τεράστια απώλεια…».

Θυμηθείτε και τη δήλωση της συνηγόρου της οικογένειας Κουμπούρα, Ελευθερίας Ψύλλου: «Εντός ολίγων ημερών πλέον,  αναμένεται να αναβιώσει στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δολοφονία της Θώμης Κουμπούρας, όπου παραπέμπεται ο κατηγορούμενος και προσωρινώς κρατούμενος, να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Η οικογένειά της διακατέχεται από μεγάλη ανυπομονησία, να λάβει απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα και  στα ερωτηματικά, που πλανώνται πάνω από την υπόθεση αυτή και ιδίως στο «γιατί» έχασε τη ζωή της με τέτοιο βάναυσο τρόπο η Θώμη,  ο δικός τους άνθρωπος,  μια νέα κοπέλα, μια επιστήμονας με αγάπη για την  ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη,  την οποία με μεγάλο ζήλο υπηρετούσε».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση