Λαμία: Χαμός στα Δικαστήρια μετά την προφυλάκιση

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 09:14 Λαμία: Χαμός στα Δικαστήρια μετά την προφυλάκιση

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας μέσα και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας το μεσημέρι…

Η τύχη των τριών Ρομά που την Τρίτη (24/4) έκαναν επιδρομή κλέβοντας σπίτια στις Ράχες και τον Αχινό, κρινόταν το μεσημέρι της Παρασκευής (27/4) στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για διακεκριμένες κλοπές, οι κατηγορούμενοι ηλικίας 29, 20 και 19 ετών, απολογήθηκαν για τις πράξεις τους με το Δικαστήριο να ορίζει την τακτική δικάσιμο.

Μέχρι τότε έκρινε ότι ο 29χρονος πρέπει να προφυλακιστεί, ενώ για τους δύο νεαρότερους της παρέας, αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους με περιοριστικούς όρους.

Στο άκουσμα της είδησης της προφυλάκισης του ενός (οδηγήθηκε στις Φυλακές Μαλανδρίνου Άμφισσας), ο οποίος τυχαίνει να είναι κάτοικος της Καμηλόβρυσης, οι συγγενείς του ξέσπασαν σε κλάματα και απειλές. Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν βγαλμένες από αρχαία τραγωδία, ενώ γενικά η φασαρία που προκλήθηκε έκανε τους περαστικούς να ψάχνουν αν κάποιος είχε χάσει τη ζωή του και φώναζαν οι συγγενείς του!

Δείτε ένα δείγμα του τι ακολούθησε την απόφαση του Δικαστηρίου.

Θυμίζουμε ότι οι τρεις Ρομά, είχαν ξεκινήσει το πρωί της περασμένης Τρίτης με ένα ασημί Hyundai που οδηγούσε ο 20χρονος (χωρίς να έχει δίπλωμα) και με διάφορα τεχνάσματα είχαν κατορθώσει να κάνουν τρεις κλοπές από σπίτια, εκ των οποίων δύο στις Ράχες και ένα στον Αχινό Φθιώτιδας, με την λεία που αποκόμισαν να περιλαμβάνει διάφορα τιμαλφή και κοσμήματα, μικρό χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Μάλιστα το συγκεκριμένο τηλέφωνο όταν τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί του ΑΤ Στυλίδας, το χρησιμοποιούσαν ήδη, ενώ ο ένας εξ αυτών είχε φορέσει και ένα ρολόι από τα κλοπιμαία! Σημειώνουμε τέλος ότι το όχημα στο οποίο επέβαιναν κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης για τη διάπραξη των κλοπών, καθώς και δύο (2) ακόμη κινητά τηλέφωνα.

Διαβάστε επίσης: Πρωινή επιδρομή κλεφτών σε Ράχες και Αχινό

Προσαρμοσμένη αναζήτηση