Πάνος Κοντογεώργος: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της Δημοτικής Αρχής

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 12:56 Πάνος Κοντογεώργος: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της Δημοτικής Αρχής

Επίθεση του Δημοτικού Συμβούλου και υποψήφιου Δημάρχου στην πλειοψηφία του Δήμου Μακρακώμης που δεν ψήφισε τις μειώσεις στα τιμολόγια ύδρευσης και αποχέτευσης. Ανοιχτή επιστολή προς τους Δημότες για να μάθουν ποιοι συγχωριανοί τους βάζουν πάνω από τα δικά τους συμφέροντα την… καρέκλα!

Μέσα στα απανωτά, το τελευταίο διάστημα, Δημοτικά Συμβούλια στη Μακρακώμη, την περασμένη Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 είχαμε και μια απόφαση που θα τη γράψει η ιστορία! Με τις ψήφους της μειοψηφίας, υπερψηφίστηκε μείωση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης για τις Κοινότητες του Δήμου, μειώσεις που φτάνουν ακόμη και το 65% σε ορισμένες περιοχές.

Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, που νωρίτερα το 2015 ήταν υπέρ της μείωσης των τελών, τηρώντας την πολιτική γραμμή του Δημάρχου Θύμιου Παπαευθυμίου, τώρα ψήφισαν κατά της πρότασης της μειοψηφίας.

Τη στάση των συγκεκριμένων συμβούλων, κάποιοι εκ των οποίων είναι Αντιδήμαρχοι, καυτηριάζει με «φαρμακερή» ανοιχτή επιστολή προς τους Δημότες, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος, Πάνος Κοντογεώργος. Δε διστάζει μάλιστα να τους κατηγορήσει ότι έχουν αλλάξει τη στάση τους εξαιτίας της καρέκλας που έχουν πάρει και του μισθού που θέλουν να διαφυλάξουν, ενώ καταλήγει καταγγέλλοντας «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» χαρίζοντάς τους την «κοινωνική τους πολιτική».

Ολόκληρη η επιστολή – καταγγελία του κ. Κοντογεώργου έχει ως εξής:

«Ποιοι Αντιδήμαρχοι και Δημ. Σύμβουλοι ψηφίζουν να μην μειωθούν τα τέλη στα χωριά τους; Η «Κοινωνική πολιτική» της Δημοτικής Αρχής Μακρακώμης και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

Τόσο πολύ λοιπόν αλλάζουν τους ανθρώπους η καρέκλα και ο μισθός;…

Με 12 ψήφους υπερψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη (16/5/18) η μείωση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης στο Δήμο Μακρακώμης, παρά την προτροπή του ίδιου του Δημάρχου ώστε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας να μην της ψηφίσουν.

Μια απόφαση ιστορική - αν αναλογιστεί κανείς την ενισχυμένη πλειοψηφία που παρέχει ο «Καλλικράτης» στις δημοτικές αρχές - η οποία πέρασε με τις ψήφους της μειοψηφίας που συσπειρώθηκε απέναντι στην «κοινωνική πολιτική» του Δημάρχου και των δημοτικών του συμβούλων.

To 2015 (τη χρονιά που έγιναν οι αυξήσεις στα τέλη) είχε ληφθεί απόφαση από τη Δημοτική αρχή να γίνει σειρά έργων όπως:

• Τοποθέτηση μολυβδοσφραγίδων στα ρολόγια

• Αλλαγή χαλασμένων ρολογιών,

• Μεταφορά νερού από τη Σπερχειάδα στη Μακρακώμη,

• Μεταφορά νερού στη Γραμμένη από πηγές και κανάλια,

• Διεξαγωγή διαγωνισμού για υλικά ύδρευσης,

• Κατασκευή δεξαμενής νερού,

• Διαχωρισμός του νερού ύδρευσης και άρδευσης στο Πλατύστομο και

• Καταγραφή των ενδείξεων των υδρομετρητών 2 φορές το χρόνο.

Τελικά η Δημοτική Αρχή δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά!

Τα παραπάνω αποτέλεσαν απλά δικαιολογίες για τις… αδικαιολόγητες αυξήσεις στις τιμές του νερού που είχαν πρόθεση να επιβάλλουν!

Σαν να μην έφτανε λοιπόν που η δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας είχαν το θράσος να μην ψηφίσουν τις μειώσεις των τιμών και να ταχθούν κατά της πρότασης της μειοψηφίας.

Άραγε αναλογίστηκαν ποτέ ότι, οι μισθοί συνεχώς μειώνονται και σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας το οικογενειακό εισόδημα συνεχώς συρρικνώνεται;

Σκεφθήκαν άραγε οι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας, αν οι δημότες μας μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο Δήμο μετά από τις αυξήσεις που επέβαλλαν κάνοντάς τους να πουν το νερό νεράκι; Πιθανότατα όχι, καθώς αρκετοί από αυτούς μένουν στην Αθήνα και δε τους αγγίζουν καν αυτές οι αυξήσεις!!!

Το χειρότερο όμως είναι ότι, κάποιοι της Πλειοψηφίας το 2015 είχαν ψηφίσει αρνητικά στις αυξήσεις των τιμών. Τώρα όμως ως Αντιδήμαρχοι ψήφισαν κατά των μειώσεων!

Πόσο τελικά αλλάζει τον άνθρωπο η «καρέκλα» και ο «μισθός»;

Να την χαίρεστε τέτοια «κοινωνική πολιτική»…

Παραθέτω κάποια παραδείγματα για να δείτε το μέγεθος της μείωσης των βαρών σε ένα νοικοκυριό με μέση ετήσια κατανάλωση 300m3 νερό το χρόνο:

1. στο Πλατύστομο μέχρι σήμερα πλήρωνε 254,64€ το χρόνο, ενώ πλέον θα πληρώνει 90,12€ (μείωση 65%),

2. στη Μακρακώμη πλήρωνε 190,98€ το χρόνο, ενώ τώρα θα πληρώνει 112.65€ (μείωση 41%)

3. στη Σπερχειάδα μέχρι τώρα πλήρωνε 159,15€ το χρόνο, τώρα θα πληρώνει 112.65€ (μείωση 29%)

4. και στον Άγιο Γεώργιο από εκεί που θα πλήρωνε 177,75€ το χρόνο, τώρα θα πληρώνει 67.59€ (μείωση 62%)

Στη διάθεσή σας να δούμε πόσο ζημιωνόντουσαν και οι υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου από την «κοινωνική πολιτική» της Δημοτικής Αρχής…».

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση