Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας για τα διόδια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 20:20 Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας για τα διόδια (Φώτο αρχείου)

Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταλάβει ότι είναι κυβέρνηση; - Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε για τα διόδια.

«Μετά από τη ανακοίνωση της λειτουργίας τριών ακόμη σταθμών διοδίων στη «Μαυρομαντήλα», έξω από τη Λαμία, στην Αγία Μαρίνα και στον Καραβόμυλο, η Φθιώτιδα φυλακίζεται οδικά με εννέα σταθμούς διοδίων. 

Τα διόδια που περικλείουν το Νομό Φθιώτιδας  προς κάθε κατεύθυνση  δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην επαγγελματική  και κοινωνική ζωή των κατοίκων καταργώντας στην πράξη το δικαίωμα του πολίτη στην ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση ακόμη και μέσα στα όρια ενός Δήμου.

Επιπλέον, το υπέρογκο χαράτσι των  διοδίων έχει  σαν αποτέλεσμα  οι οδηγοί ακόμη και βαρέων οχημάτων  για να αποφύγουν  την Εθνική οδό  να κινούνται στους επικίνδυνους παράπλευρους δρόμους και παράδρομους με τεράστιο  κίνδυνο ατυχημάτων.

Η προκλητικότητα των κατασκευαστικών κοινοπραξιών βασίστηκε στις αποικιοκρατικές συμβάσεις παραχώρησης που ψήφισαν το 2007 στη βουλή οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ  και στα προνόμια που τους παρείχαν    οι αναθεωρημένες συμβάσεις επανέναρξης των έργων  που ψήφισε η συγκυβέρνηση Σαμαρά το 2013, επιβαρύνοντας  τους πολίτες  με το χαράτσι των διοδίων .

Για την κάμψη των αντιστάσεων  και των δίκαιων αγώνων των πολιτών οι εταιρείες με τη συνδρομή των μνημονιακών κυβερνήσεων,  προχώρησαν  σε διώξεις  εκατοντάδων πολιτών που συμμετείχαν στο κίνημα ενάντια στα διόδια, μέσω εξοντωτικών προστίμων, διαταγών πληρωμής, αγωγών και ποινικών διώξεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει καταγγείλει από την πρώτη στιγμή  στη Βουλή τις συμβάσεις παραχώρησης των οδικών αξόνων  στους μεγαλοεργολάβους που είναι στην ουσία συμβάσεις λεηλασίας  των πολιτών και της δημόσιας περιουσίας και τα μέλη του  από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό  των πολιτών που αγωνίζονταν  ενάντια  στα διόδια.

Απέναντι στις νέες προκλήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ  ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ  συνεχίζει να υπερασπίζεται το δικαίωμα σε δρόμους ελεύθερους για τους κατοίκους της Φθιώτιδας και καλεί  όλους της φορείς και τους πολίτες σε ενωτικές  μαζικές κινητοποιήσεις  για ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση. 

Ζητάμε  από την κυβέρνηση και από  τον Υπουργό Οικονομίας και Υποδομών:

  1. να υλοποιήσουν άμεσα την εξαγγελία για  την κατάργηση της τροπολογίας Βορίδη για τα διόδια που ποινικοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες,
  2. να προχωρήσει στην ριζική αναθεώρηση των αποικιοκρατικών συμβάσεων παραχώρησης ,
  3. να ολοκληρωθεί η κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου για την εξυπηρέτηση των τοπικών μετακινήσεων.»

Από το γραφείο τύπου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση