Πόσες θερμίδες έχει το κάθε είδος καφέ που πίνετε?

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 16:56 Πόσες θερμίδες έχει το κάθε είδος καφέ που πίνετε?
Για τους περισσότερους ανθρώπους ο καφές είναι ένα αγαπημένο καθημερινό ρόφημα. Πολλοί “δεν μπορούν να ξυπνήσουν” πριν πιουν μια γουλιά καφέ, ενώ σχεδόν κάθε Έλληνας έχει τον καφέ ως το πρώτο ρόφημα επιλογής του, όταν θα κάτσει με παρέα, τόσο στο σπίτι,
όσο και έξω.
 
Πληθώρα επιστημονικών ερευνών έχει καταγράψει τις ευεργετικές επιπτώσεις της κατανάλωσης καφέ στην υγεία του ανθρώπου. Αλλά υπάρχει και μία παράμετρος που σπανίως αναλογιζόμαστε. Οι πολλοί καφέδες που καταναλώνουμε στην διάρκεια της ημέρας και της εβδομάδας μπορεί να αποτελούν βασική αιτία που δεν μπορούμε να χάσουμε κιλά.
 
Εκτός από γεύση και ενέργεια, ο κάθε τύπος καφέ έχει και αρκετές θερμίδες. Σε ορισμένες, δε, περιπτώσεις, έχει πάρα πολλές θερμίδες. Δείτε πόσες ακριβώς θερμίδες έχει το κάθε είδος καφέ που προτιμάτε συνήθως να παραγγέλνετε όταν πάτε σε μία καφετέρια:
 
Κλασικός σκέτος καφέ φίλτρου: Με μόλις 2 θερμίδες ανά 235 ml είναι η καλύτερη επιλογή αν κάνετε δίαιτα.
 
Εσπρέσο: Έχει 5 θερμίδες ανά 60 ml τυπικής μερίδας
 
Καπουτσίνο: Όταν παρασκευάζεται με γάλα που είναι πλήρες σε λιπαρά, τότε έχει 120 θερμίδες ανά 350 ml. Με γάλα χωρίς λιπαρά οι θερμίδες πέφτουν στις 75 για την ίδια ποσότητα και αν παρασκευαστεί με γάλα σόγιας έχει 64 θερμίδες.
 
Latte (Λάτε): Οι περισσότερες θερμίδες περιέχονται στο γάλα που προστίθεται στην δόση εσπρέσο. Επίσης, συνήθως σερβίρεται σε μεγάλο ποτήρι, οπότε να ξέρετε ότι τα 400 ml περιέχουν περίπου 170-190 θερμίδες.
 
Πρόσθετα που βάζετε στον καφέ σας: 1 κουταλάκι του γλυκού σαντιγί προσθέτει 52 θερμίδες στον καφέ, ενώ το κάθε κουταλάκι ζάχαρης προσθέτει 49 θερμίδες.
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB