Τρεις τρόποι για να ξυπνήσετε καλύτερα και να βελτιώσετε την ημέρα σας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 13:45 Τρεις τρόποι για να ξυπνήσετε καλύτερα και να βελτιώσετε την ημέρα σας

Συνήθειες που κάνουν καλό και στην ευεξία σας.

Εάν πιάνετε τον εαυτό σας να ξυπνάτε με μια αίσθηση ατονίας, ανησυχίας ή κακής διάθεσης γενικότερα (ή όλα τα παραπάνω), τότε ίσως είναι καιρός να προσθέσετε μερικά επιπλέον «όπλα» στο πρωινό σας οπλοστάσιο για να ξυπνήσετε καλύτερα και να βελτιώσετε την ημέρα σας.

Παρακάτω θα βρείτε τρεις τρόπους για να το πετύχετε, μέσα από τις συμβουλές που μοιράστηκε η Vogue India με το κοινό της.

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα τραγούδι

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία που δείχνουν ότι το τραγούδι απελευθερώνει σημαντικούς νευροδιαβιβαστές που ενισχύουν τη διάθεση, όπως ενδορφίνες, σεροτονίνη και ντοπαμίνη, οι οποίοι προάγουν το αίσθημα της ευεξίας. Συνυπολογίστε και τις ενδορφίνες που απελευθερώνονται από τη φυσική επίδραση του οξυγόνου που διοχετεύεται στο αίμα όταν τραγουδάτε και δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε γιατί προσφέρει τόση ευφορία. Ένα τραγούδι το πρωί μπορεί, επίσης, να είναι ένα ισχυρό αγχολυτικό, καθώς βασίζεται στη βαθιά, διαφραγματική αναπνοή, η οποία ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα του σώματος, βοηθώντας στην επιβράδυνση του καρδιακού ρυθμού, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης.

Κάντε ένα κρύο ντους

Τα οφέλη της έκθεσης στο κρύο νερό περιλαμβάνουν την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την τόνωση της διάθεσης και τη βελτίωση του μεταβολισμού. Όμως, αν ένα πρωινό παγωμένο ντους σας πέφτει βαρύ, το βούτηγμα των καρπών σας σε κρύο νερό είναι εξίσου αποτελεσματικό. Λειτουργώντας με παρόμοιο τρόπο με την τακτική έκθεση στο κρύο, βοηθά στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης και του καρδιακού ρυθμού, ενώ αυξάνει τις ενδορφίνες. Οι καρποί είναι ένας πολύ καλός αγωγός, καθώς περιέχουν τόσες πολλές μεγάλες αρτηρίες, ώστε τα αποτελέσματα να γίνονται πιο γρήγορα αισθητά.

Αρωματίστε το χώρο σας

Μελέτες έχουν δείξει ότι το άρωμα μπορεί να έχει ισχυρό νευρολογικό αντίκτυπο χάρη στη σύνδεση μεταξύ των υποδοχέων της όσφρησης και της περιοχής του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τη διάθεση και τη μνήμη. Ενώ η λεβάντα είναι καλύτερο να φυλάσσεται για την ώρα του ύπνου χάρη στις χαλαρωτικές της ιδιότητες, τα αρώματα εσπεριδοειδών είναι εκείνα που πρέπει να αναζητήσετε για να ξεκινήσετε το πρωινό σας.

Σε μια μελέτη, διαπιστώθηκε ότι οι συμμετέχοντες που εισέπνευσαν άρωμα λεμονιού είχαν υψηλότερα επίπεδα εγρήγορσης σε σύγκριση με την κατάσταση ηρεμίας τους. Για κάτι πιο πράσινο, δοκιμάστε το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου, το οποίο διεγείρει την πνευματική ενέργεια και ενισχύει τη λειτουργία της μνήμης.

Πηγή: Vogue India

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση