Παγκόσμια πείνα: Όλο και περισσότερα παιδιά πηγαίνουν νηστικά για ύπνο – Και στις πλούσιες χώρες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 17:47 Παγκόσμια πείνα: Όλο και περισσότερα παιδιά πηγαίνουν νηστικά για ύπνο – Και στις πλούσιες χώρες

Ο πληθωρισμός και το αυξημένο κόστος διαβίωσης ήταν ο πιο συχνά αναφερόμενος λόγος για την πείνα των παιδιών σε 11 από τις 16 χώρες της έρευνας

Τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού και το αυξημένο κόστος διαβίωσης συνεισφέρουν στην παγκόσμια πείνα, σύμφωνα με έρευνα σε 16 χώρες για λογαριασμό της ανθρωπιστικής οργάνωσης World Vision International.

Η έρευνα, που ανακοινώνεται ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων τη Δευτέρα, έδειξε ότι το 59% των γονέων που συμμετείχαν σε αυτή ανησυχούν ιδιαιτέρως για την πείνα μεταξύ των παιδιών και τον υποσιτισμό στις οικογένειές τους, με το 46% να ανησυχεί πώς θα βρει χρήματα για να αγοράσει τρόφιμα.

Έδειξε επίσης ότι το 37% των γονέων δήλωσε πως τα παιδιά τους δεν έχουν κατάλληλη σίτιση κάθε μέρα και το 21% δήλωσε ότι τα παιδιά τους έχουν πεινάσει τον τελευταίο μήνα.

Διαβάστε περισσότερ στο Ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση