• Εκτύπωση

Τζένη Οικονόμου: Σκληρή γλώσσα για τα τραπεζοκαθίσματα



Επιστολή με σκληρή γλώσσα απέστειλε η Τζένη Οικονόμου προς τον Δήμαρχο Λαμιέων, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δ. Καλαμπαλίκη και την Επιτροπή Κυκλοφοριακού του Δήμου Λαμιέων για την απαράδεκτη κατάσταση, που επικρατεί, στους πεζόδρομους με τα τραπεζοκαθίσματα.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της επιστολής- ανακοίνωσης του Δημοτικού Συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ»:

κε Δήμαρχε, όταν στην επιτροπή κυκλοφορίας αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο συμφωνήσαμε να καταργηθεί η εξαίρεση που υπήρχε για την κίνηση των ταξί δια της πλατείας Ελευθερίας προς την οδό Απ. Κουνούπη, μέσα από τον «πεζόδρομο», είχαμε επισημάνει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνούσαμε να γίνει αυτή η κανονιστική διάταξη αφορμή για να εξυπηρετηθούν άλλα ιδιωτικά συμφέροντα . ….Δυστυχώς από το πρώτο βράδυ γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου. Ξαφνικά στήθηκαν νέα τραπεζοκαθίσματα και κάθε βράδυ γίνεται πλήρης κατάληψη όλου του πεζοδρόμου από τραπεζοκαθίσματα, που την ημέρα απομακρύνονται από τους ιδιοκτήτες και τοποθετούνται επί του πεζοδρομίου έμπροσθεν διπλανού κλειστού καταστήματος. Η Δημοτική Αρχή το ανέχεται ως απλός θεατής.

Πρόσφατα ο αντιδήμαρχος κ. Καλαμπαλίκης εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και δήλωσε άγνοια για την αυθαίρετη χωρίς άδεια του Δήμου, νέα κατάληψη του πεζόδρομου της πλατείας Ελευθερίας από τραπεζοκαθίσματα.

κε Aντιδήμαρχε επειδή κυκλοφορείτε στο κέντρο, σας ερωτάμε για να ενημερωθούν οι δημότες μας:

α) πως δεν διαπιστώσατε ακόμα ότι η κατάληψη τμημάτων πεζοδρόμου με καθίσματα είναι μόνιμη όλη την ημέρα;

β) τι είδους παραβάσεις διαπιστώσατε μέχρι σήμερα και γιατί η Δημοτική αρχή δεν μπορεί να ελέγξει τους αυθαιρετούντες και να τους αναγκάσει να τηρούν του όρους των αδειών λειτουργίας των καταστημάτων τους;

κε Δήμαρχε, χωρίς άλλες υπεκφυγές εφόσον όπως ισχυρίζεστε δεν υπάρχει σκοπιμότητα στις αποφάσεις σας , θα πρέπει άμεσα να ενεργήσετε και να δώσετε εντολές στους εμπλεκόμενους Αντιδημάρχους να ενεργήσουν προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου ώστε χωρίς εξαίρεση να ελεγχθούν όλα τα καταστήματα της περιοχής ,να απομακρυνθούν τα υπεράριθμα καθίσματα από τα πεζοδρόμια και τις πλατείες ,να καθαιρεθούν όλες οι μη σύννομες κατασκευές (τέντες, αντιανέμια διαχωριστικά), και να διασφαλισθεί η αποφυγή πρόκλησης ηχορύπανσης σε μη επιτρεπόμενες ώρες .

Με την ευκαιρία δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση για την παράταξή μας δεν υφίσταται θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να καταργηθεί η πιάτσα ταξί επί της Α. Κουνούπη την οποία θεωρούμε απολύτως απαραίτητη για την πόλη της Λαμίας και μάλιστα ιδιαίτερα χρήσιμη για τους νέους που διασκεδάζουν τα βράδια στο κέντρο της πόλης.

Επιτέλους ας ενημερωθούν οι αρμόδιες Επιτροπές του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από καταγραφή όλων των παραβάσεων υπεύθυνα και όχι αποσπασματικά, και ας μας γνωστοποιηθεί γιατί η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να ενεργήσει σύννομα και αποτελεσματικά, εφόσον βέβαια αυτός είναι ο στόχος της και δεν υποκρίνεται!

Για το συνδυασμό
Τζένη Οικονόμου-Μαλακάτα



Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB