• Εκτύπωση

«Φλας μπακ στην επικαιρότητα…»(Από τη Δυνατή–Νεοελληνική Πένα)


Μετά από μια ανάπαυλα μερικών ημερών, αναγκαία για να αποφορτιστώ από την ένταση, να ξεκουράσω τον υπερφορτωμένο μου εγκέφαλο από τον συνεχή καταιγισμό πληροφοριών για τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, επανέρχομαι με ένα φλας μπακ στην επικαιρότητα, γιατί όσο και αν προσπάθησα δεν κατάφερα πλήρως να κρατηθώ μακριά από την ενημέρωση. Είναι κι αυτό μια εξάρτηση όπως η νικοτίνη, το οινόπνευμα ή το σκληρό ναρκωτικό, από την οποία δεν μπορείς να ξεφύγεις

Απαραίτητη κρίνω την προσθήκη μιας ισχυρής δόσης χιούμορ, στα εφεξής γραφόμενα κείμενα, γιατί αλλιώς δεν βλέπω να γλιτώνουμε την είσοδο στο ψυχιατρείο ή την αυτοκτονία (πολλά τα σχετικά περιστατικά), με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Εκεί λοιπόν που ξυπνήσαμε ένα απόγευμα και ακούσαμε τον πρωθυπουργό να <αυτοπαραιτείται> και είπαμε υπάρχει Θεός και εισάκουσε τις προσευχές μας και εναγωνίως περιμέναμε τον διάδοχο της νεογέννητης οικουμενικής κυβέρνησης, ή αλλιώς κυβέρνησης συνεργασίας, τι άκουσαν τα αυτιά μας και τι παρακολούθησαν οι έκπληκτοι οφθαλμοί μας?
Τον Γιωργάκη να επανέρχεται δριμύτερος, γιατί δεν τα βρήκε με τον τέως συμφοιτητή, συγκάτοικο και φίλο Αντωνάκη, γιατί κάπου λέει διαφώνησαν για τον χρόνο της υπό σύσταση κυβερνητικής εταιρίας και διότι ο μικρός Αντώνης έκανε επικοινωνιακά κόλπα που δεν τα σήκωνε ο μικρός Γιώργος.
Τα παιδία παίζει και μην τα ενοχλείτε.

Αντί λοιπόν νέας κυβέρνησης που θα έδινε ίσως ελπίδες για αλλαγή μέσω επαναδιαπραγμάτευσης του επαχθούς μνημονίου, είχαμε ένα απλό face/lifting, στην μούρη της ήδη υπάρχουσας
Βενιζέλος λοιπόν αντί Παπακωνσταντίνου, η βασική αλλαγή, πολιτικός αντί τεχνοκράτη στο υπουργείο Οικονομικών και δυο Αντιπρόεδροι χρόνια εχθροί και αντίπαλοι με κοινό χαρακτηριστικό την ευτραφή τους παρουσία.

Άστραψε και βρόντηξε πάλι ο Παν-κακος Αντιπρόεδρος στη βουλή, γιατί στην περίπτωσή του ισχύει το: άλλος έχει το όνομα και άλλος την χάρη (αφού ούτε Παν-καλλος είναι, ούτε καν Παν-καλος), διατυμπανίζοντας ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα εδραιώθηκε το 1981, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.
Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι πολιτικάντηδες χαριεντίζονται, για να μην χρησιμοποιήσω καμιά άλλη σοκαριστική έκφραση.
Όλα αυτά αφού είχε ρίξει τις βουτιές του στο Λαγονήσι, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος όπου έτυχε να έχει το <μπάτσελορ πάρτυ> της μια μελλόνυμφη, η οποία όταν τον αντίκρισε δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό και του ζήτησε να φωτογραφηθούν με μαγιό για να σκάσει από την ζήλια του ο μέλλων σύζυγος, ένα αυταπόδεικτο και αδιαμφισβήτητο γεγονός που όταν ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ τόλμησε να το σχολιάσει ελαφρώς ειρωνικά προκάλεσε την έκπληξη και την μήνη του Αντιπροέδρου που έβγαλε τα απωθημένα του στον φυσικό του χώρο, στην Βουλή.

Και πάνω που είπαμε ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών θα μας απάλυνε τις μνημονιακές πληγές που συνεχώς αιμορραγούν αφού ακούσαμε από το στόμα του, που ξέρει να χειρίζεται πολύ καλά το λόγο, σχετικές δηλώσεις που θαρρείς πως έβγαιναν από την λαβωμένη του καρδιά για το δράμα των ανέργων, το γολγοθά μισθωτών και συνταξιούχων, τον θάνατο του εμποράκου και μικροεπαγγελματία, παραλίγο να το πάθουμε το εγκεφαλικό.
Σκληρότερα τα μέτρα από τα <Παπακωνσταντινέικα>, φόροι ,περικοπές, έκτατες εισφορές, κεφαλικά χαράτσια και όποιος αντέξει.
Ίσως έχει δίκιο ο νέος ευαίσθητος Αντιπρόεδρος; όταν βλέπεις ότι ο ασθενής δεν μπορεί να σωθεί αντί να τον ταλαιπωρείς, του κάνεις μια ευθανασία και ησυχάζει δια παντός.
Ας μας προσφέρει λοιπόν ως τελευταία ευγενή χορηγία εκ μέρους της πολιτείας την μεταφορά μας στον Ζάλλογο, όπου ως νέες Σουλιώτισσες, θα χορέψουμε τον σχετικό χορό, άδοντας το: Έχε γεια καημένε κόσμε, έχε γεια γλυκιά ζωή κι εσύ δύστυχη Πατρίδα έχε γεια παντοτινή.

Κατά τα άλλα η πλατεία και η αγανάκτηση καλά κρατεί, λειτουργώντας ως μοχλός πίεσης που δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα φέρει τα πάνω κάτω, θα γκρεμίσει αυτόν τον πύργο της Βαβέλ που έχτισαν οι επίορκοι πολιτικοί με την δική μας συνενοχή και την αγαστή συνεργασία των Ευρωπαίων μετρ της τοκογλυφίας, που συμπράττοντας με τους Διεθνείς ομοίους τους έρχονται τώρα ως σωτήρες, για να μας διαλύσουν <μεσοπρόθεσμα>

Αντισταθείτε λοιπόν συνέλληνες, γελάστε με τα χάλια τους για να μην τρελαθείτε, μην αφήσετε να σας καταβροχθίσουν οι Αντιπρόεδροι που αλληλοχαρακτηρίζονται βουλιμικοί και καλοφαγάδες(ενώ εσείς πλέον δεν έχετε την πολυτέλεια ούτε της πολύ ούτε της καλο-φαγίας, ελλείψει πόρων) και οι γύρω από αυτούς, τραβήξτε τους έντεχνα και έξυπνα το χαλί κάτω από τα πόδια, για να τους δείτε να σκοντάφτουν και να κατρακυλούν.

ΔΥΝΑΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΝΑ: ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΩΧΡΙΑ, ΤΟΝ ΦΑΣΚΕΛΩΝΕΙ, ΜΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ, ΠΑΕΙ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ



Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB