• Εκτύπωση

Ο τόπος, όπου γεννήθηκε η Αμφικτιονική ιδέα, υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα



- Λαμία: Τελετή Υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας - Λαμπαδηδρόμοι....
- Ποιο ήταν το μήνυμα ελπίδας για την Ελλάδα, που μετέφερε ο Αλέξης Κωστάλας, από την Βιέννη...

Με 37΄ λεπτά καθυστέρηση, στις 19:02΄ έφθασε η Ολυμπιακή Φλόγα στην πόλη της Λαμίας, συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία επισήμων της ΕΟΕ και της Οργανωτικής Επιτροπής.

Η υποδοχή έγινε στην Ανατολική είσοδο της πόλης στην οδό Παπαποστόλου, λίγο μετά τον κόμβο της Ξηριώτισσας.


Ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος που την παρέλαβε ήταν ο Γυμναστής που διδάσκει Εθελοντισμό, ο Γιώργος Γκέκας.


Στη συνέχεια, επί της οδού Παπαπαστόλου, την ιερή σκυτάλη της Ολυμπιακής Φλόγας πήρε ο δεύτερος Λαμπαδηδρόμος Στέφανος Γιαννέλης, ο οποίος την μετέφερε μέχρι την αρχή της οδού Όθωνος.


Η τρίτη Λαμπαδηδρόμος που παρέλαβε την Φλόγα ήταν η Ανδρεάνα Μπακογεώργου, η οποία τη μετέφερε μέχρι την πλατεία Λαού.


Ο τέταρτος Λαμπαδηδρόμος που την παρέλαβε ήταν Αλέξανδρος Χατζηπαυλίδης, ο οποίος ακολούθησε τη διαδρομή, Καραΐσκάκη - Καζούλη - Υψηλάντη και ήταν αυτός, που άναψε τον βωμό στην πλατεία Ελευθερίας, όπου έγινε και η Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη μας, παρουσία των επισήμων και πλήθους κόσμου.








 
http://www.youtube.com/watch?v=ArVv25OjFQw


Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανυκτερεύσει απόψε στη Λαμία και αύριο το πρωί θα αναχωρήσει για Χαλκίδα...

Οι Λαμπαδηδρόμοι που θα τη μεταφέρουν αύριο είναι: 

1. ΤΣΑΔΗΜΑΣ Θεόδωρος
2. ΣΤΑΜΕΛΟΥ Όλγα
3. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ Γεώργιος
4. ΜΠΕΣΣΑΣ Κων/νος
5. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Απόστολος (παραδίδει την φλόγα)


Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα της Αναχώρησης
Τετάρτη 16 Μαΐου 2012
10:00 Αναχώρηση Ολυμπιακής Φλόγας από βωμό (Πλατεία Ελευθερίας)

Διαδρομή:
• Οδός Διάκου
• Πλατεία Διάκου
• Οδός Καραγιαννοπούλου
• Πλατεία Πάρκου
• Οδός Καποδιστρίου
• Οδός Παπαποστόλου
10:15 Αναχώρηση Ολυμπιακής Φλόγας Εποχούμενη προς Χαλκίδα

Να σημειωθεί ότι και το πρωί της Τετάρτης κατά την αποχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας, θα ληφθούν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα, στις παραπάνω οδούς και περιμετρικά αυτών. Καλό θα ήταν οι φίλοι οδηγοί να διαβάσουν το πρόγραμμα και να αποφύγουν τις διαδρομές αυτές για να μη ταλαιπωρηθούν ιδιαίτερα και να διευκολύνουν την κατάσταση και κατά την αποχώρηση.

Η Ολυμπιακή Φλόγα μετά την παράδοσή της στις 17 Μαΐου στους Βρετανούς σε ειδική τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα μεταφερθεί την επομένη (18/5) με ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος στη στρατιωτική βάση Κούλντροουζ, στην Κορνουάλη, απ΄ όπου θα ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο της Λαμπαδηδρομίας.

Επί 70 ημέρες, περίπου 8.000 Λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη Φλόγα σε ολόκληρη την επικράτεια της Μεγάλης Βρετανίας, πριν αυτή φτάσει στις 27 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για την τελετή έναρξης των Αγώνων. Εκεί θα παραμείνει και θα καίει άσβεστη ως την τελετή λήξης, στις 12 Αυγούστου.

Διαβάστε το χαιρετισμό του Δημάρχου Λαμιέων, Γιώργου Κοτρωνιά στην Τελετή Υποδοχής:

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, υποδέχεται σήμερα ο λαός της Λαμίας, την Ολυμπιακή Φλόγα στον χώρο της πλατείας Ελευθερίας της πόλης μας.

Η Ολυμπιακή Φλόγα, που άναψε στην Αρχαία Ολυμπία στις 10 Μαΐου και θα διασχίσει  πολλές χώρες στο πολύμηνο  της ταξίδι για το Λονδίνο, για να μεταδώσει στους λαούς τα μηνύματα της Συναδέλφωσης, του Πολιτισμού και του «Ευ Αγωνίζεσθαι», σήμερα βρίσκεται στην πόλη μας.

 

Η Λαμία, υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα της Δικαιοσύνης, του Αγώνα, της Ελευθερίας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού.

Υποδεχόμαστε την Ολυμπιακή Φλόγα στην Λαμία, περιοχή Μύθων και Πολιτισμού, περιοχή των Αμφικτιονιών, των Θερμοπυλών, του Διάκου, της ιστορικής συνέχειας.

 

Εδώ σ’ αυτόν τον τόπο, γεννήθηκε η Αμφικτιονική ιδέα.

Η Αμφικτιονική ιδέα, ο τρόπος συμβίωσης φυλών και λαών, η απάντηση του Πολιτισμού στην βαρβαρότητα, η επιβολή του μυαλού πάνω στο ένστικτο που εκφράστηκε με την δημιουργία της πρώτης, της αρχαιότερης Αμφικτιονίας.

 

Η «πυλαία» Αμφικτιονία ή Αμφικτιονία των Θερμοπυλών που δημιουργήθηκε με κέντρο τον ναό της Δήμητρας στην Αρχαία Ανθήλη γεννήθηκε σ’ αυτά τα χώματα, στα ίδια  που ζούμε κι εμείς σήμερα, εμείς οι απόγονοι τους που κινούμαστε στον ίδιο χώρο όπου εκείνοι έβαλαν κανόνες στις σχέσεις των πόλεων βάζοντας τα θεμέλια των Ολυμπιακών Αγώνων, του Οργανισμού Ενωμένων Εθνών και της Ενωμένης Ευρώπης.

Σήμερα  η Λαμία, φάρος Πολιτισμού, Γραμμάτων και Ελευθερίας, υποδέχεται την Ιερή Φλόγα.

 

Η Φωτιά, η Φλόγα, το Φως , αποτελούν το Ιερό σύμβολο της δημιουργίας του Κόσμου. Αυτό το Αιώνιο Φως, είναι εδώ σήμερα για να μεταδώσει τις αξίες της προαιώνιας αγωνιστικής διάθεσης, η οποία οδηγούσε πάντα τους Έλληνες στην ιδανική σωματική ευρωστία και πνευματική ολοκλήρωση.

 

Με συγκίνηση, ως Δήμαρχος, της πόλης της Λαμίας μαζί με όλους εσάς, υποδεχόμαστε την Ολυμπιακή Φλόγα στην πρωτεύουσα της Ρούμελης.

Από το βήμα αυτό, απευθύνουμε χαιρετισμό σε όλους τους λαούς του κόσμου και στέλνουμε το μήνυμα της Ειρήνης, της Ελπίδας και της Δημιουργίας. 





 

Διαβάστε επίσης:

Η Φλόγα έφυγε νωρίς...
 





 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB