• Εκτύπωση

Καλά μας κοροϊδεύει ο Δήμαρχος με τους ρομά?



Ο Γιώργος Κοτρωνιάς χρησιμοποιεί ως άλλοθι την Καμηλόβρυση, που θέλει να εγκαταστήσει τους Ρομά, χωρίς ουσιαστικά να έχει φτιάξει τις απαραίτητες υποδομές, υποστηρίζει η Παρέμβαση Πολιτών, καταλογίζοντας βαρύτατες ευθύνες στη δημοτική αρχή για τα όσα έγιναν στην Ανθήλη, ενώ δίνει στη δημοσιότητα και φωτογραφίες με τις εγκαταστάσεις της Καμηλόβρυσης εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον Δήμαρχο, που τόσα χρόνια χειρίζεται προσωπικά το θέμα των Ρομά στη Λαμία, έχοντας φέρει τα πράγματα σε οριακό πλέον σημείο, με απρόβλεπτες συνέπειες.


Δείτε τις φωτογραφίες από την Καμηλόβρυση και τι υποστηρίζει μεταξύ άλλων, η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία, για το συγκεκριμένο θέμα, σε ανακοίνωση-καταγγελία που εξέδωσε με τίτλο:

Οι Τσιγγάνοι, η Ανθήλη, η Καμηλόβρυση και η υποκρισία της Δημοτική Αρχής.

<<Ο κ. Δήμαρχος επικαλείται την τοποθεσία της Καμηλόβρυσης ως τη λύση για τη μεταστέγαση των τσιγγάνων. Η περιοχή όμως αυτή δεν αποτελούσε ποτέ πραγματική λύση, ήταν πάντα μια προσχηματική λύση για την μετεγκατάσταση των τσιγγάνων, την οποία χρησιμοποιούσε η Δημοτική Αρχή σαν άλλοθι για να μην προσπαθήσει να βρει μια ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα. Η Καμηλόβρυση είναι πολύ μακριά από την πόλη της Λαμίας, συγκεκριμένα 5,5 χιλιόμετρα μακριά από το βορειότερο άκρο της πόλης, γι’ αυτό και οι τσιγγάνοι αρνούνται τόσα χρόνια τώρα να εγκατασταθούν εκεί. Ο κ Δήμαρχος έχει επίσης επανειλημμένα επικαλεστεί τις υποδομές που έχει κατασκευάσει στη θέση της Καμηλόβρυσης για την μεταστέγαση των τσιγγάνων. Η πραγματικότητα είναι πως η Δημοτική Αρχή δεν έχει εγκαταστήσει ούτε πόσιμο νερό, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε αποχέτευση για να μπορέσουν να κατοικήσουν εκεί αξιοπρεπώς οι Ρομά, στην απίθανη περίπτωση που κάποιοι θελήσουν να μετοικήσουν εκεί.

Όσα εξελίχθηκαν στην Ανθήλη την Τετάρτη πρέπει να ανησυχήσουν κάθε δημοκρατικό πολίτη της Λαμίας. Η χρόνια έλλειψη πολιτικής βούλησης αλλά και η ανικανότητα, από τη μία της κεντρικής εξουσίας και από την άλλη της Δημοτικής Αρχής να διευθετήσουν το πρόβλημα της στέγασης των τσιγγάνων, έχουν οδηγήσει στη δραματική όξυνση του προβλήματος. Ο Δήμος Λαμίας και η πολιτεία φέρουν τεράστιες ευθύνες γιατί τόσα χρόνια δεν στήριξαν μια ευπαθή κοινωνική ομάδα και άφησαν να διαιωνίζεται το πρόβλημα της στέγασης των Ρομά που ήταν εγκατεστημένοι στον καταυλισμό του Ξηριά και ζούσαν κάτω από άθλιες και ντροπιαστικές για όλους συνθήκες.

Ιδού οι περίφημες υποδομές που επικαλείται ο κ. Δήμαρχος πως έχει κατασκευάσει για την μεταστέγαση των Ρομά στην Καμηλόβρυση

Μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 ομάδα μηχανικών της Δημοτικής μας Κίνησης, διαπιστώθηκε ότι:

α) Δεν υπάρχει εγκατάσταση τρεχούμενου πόσιμου νερού

β) Δεν υπάρχει εγκατάσταση ηλεκτρικού ρεύματος

γ) Δεν υπάρχει εγκατάσταση αποχέτευσης

δ) Έχουν δημιουργηθεί 4 πλατώματα των δύο περίπου στρεμμάτων το καθένα στα οποία υπάρχουν συνολικά 8 τσιμεντένιες βάσεις.

ε) Σε δύο από τις οχτώ τσιμεντένιες βάσεις υπάρχουν δύο κατεστραμμένα και σκουριασμένα λυόμενα σπίτια των 45 τετραγωνικών μέτρων το κάθε ένα.

στ) Σε μία από τις τσιμεντένιες βάσεις έχει τοποθετηθεί μια άδεια δεξαμενή νερού.

ζ) Έχουν ανοιχτεί 3 χαντάκια, μιά μεγάλη τρύπα στο χαμηλότερο πλάτωμα και κάποιες τρύπες στο έδαφος, πιθανότατα για τη μελλοντική τοποθέτηση σωλήνων αποχέτευσης, την κατασκευή βόθρου και την τοποθέτηση κάποιων δέντρων αντίστοιχα.

η) Συνολικά ο χώρος δεν μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 5 οικογένειες σε κάθε πλάτωμα, δηλαδή συνολικά 20 οικογένειες σε όλο το χώρο.

θ) Η απόσταση από την πόλη (5,5χλμ. από το βορειότερο άκρο της πόλης, το Νοσοκομείο) είναι απαγορευτικά μεγάλη και καθιστά την πιθανότητα εγκατάστασης των Τσιγγάνων σε αυτή την τοποθεσία απίθανη.

Παρακάτω παρατίθεται φωτογραφικό υλικό από την αυτοψία στη θέση της Καμηλόβρυσης:


Εικόνα 1 - Τα δύο κατεστραμμένα λυόμενα σπίτια.



Εικόνα 2 - Το πρώτο πλάτωμα με τη δεξαμενή νερού



Εικόνα 3 - Το δεύτερο και τρίτο πλάτωμα



Εικόνα 4 - Το πρώτο, δεύτερο και τρίτο πλάτωμα



Εικόνα 5 - Ένα από τα χαντάκια και κάποιες από τις τρύπες για τη δεντροφύτευση



Εικόνα 6 - Η πινακίδα ενός εκ των κατεστραμμένων λυόμενων που έχει χρονολογία "2003"



Εικόνα 7 - Ένα από τα διανοιγμένα χαντάκια



Εικόνα 8 - Τα δύο κατεστραμμένα λυόμενα στα οποία διακρίνεται η έλλειψη οροφής

 
Ο νόμος στην Ανθήλη πρέπει να εφαρμοστεί και η όποια παραβατικότητα να αντιμετωπιστεί από την αστυνομία και μόνο από αυτήν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάρουν οι κάτοικοι το νόμο στα χέρια τους υποκύπτοντας στη μισαλλοδοξία κάποιων αυτόκλητων σεκιούριτι-αλήθεια τίνος- όπως η συμμορία της Χρυσής Αυγής, η οποία ήταν παρούσα στη χθεσινή λαϊκή συνέλευση.

Ο Δήμαρχος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Διότι με δικές του ενέργειες εκδιώχθηκαν οι Ρομά του Ξηριά χωρίς να τους έχει εξασφαλίσει ένα χώρο ανθρώπινο να ακουμπήσουν. Εκείνος τους ώθησε στο περιθώριο εντείνοντας την απομόνωσή τους και ως αποτέλεσμα όξυνε το πρόβλημα που ήδη υπήρχε. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να βρει λύσεις σε συνεργασία με την πολιτεία στο χρόνιο πρόβλημα των άστεγων Ρομά της πόλης μας, να στηρίξει με υποδομές και πολιτικές κοινωνικής ένταξης μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα και να λειτουργήσει κατευναστικά στις όποιες αντιπαραθέσεις.>>




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB