Μαρίν Λεπέν: Θα επιδιώξει την επανεκλογή της στις βουλευτικές εκλογές
Ο «Εθνικός Συναγερμός» θα επιδιώξει να εξασφαλίσει τουλάχιστον 15 έδρες.
Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, που έχασε από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, θα διεκδικήσει την επανεκλογή της στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, όπως δήλωσε σήμερα, Τρίτη, αξιωματούχος του κόμματός της.
Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού (RN) Λουί Αλιό ανέφερε συγκεκριμένα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNEWS, πως η Λεπέν θα είναι υποψήφια στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 12 και 19 Ιουνίου.
«Σε κάθε περίπτωση θα είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές», δήλωσε ο Αλιό και πρόσθεσε πως η Λεπέν προσωποποιεί σήμερα τη βασική αντιπολίτευση απέναντι στον Μακρόν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.
Πρόσθεσε πως το κόμμα θα επιδιώξει να εξασφαλίσει τουλάχιστον 15 έδρες, που θα επιτρέψουν στο RN να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα.
Σημειώνεται πως στις εκλογές του 2017, το κόμμα της Λεπέν είχε κερδίσει οκτώ έδρες.
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!