Ουκρανικά ΜΜΕ για παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία: Απών ο αρχηγός του στρατού της Ρωσίας, αναφορές για τραυματισμό του
Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται, η φετινή στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μάη στη Ρωσία – όπως ήταν αναμενόμενο – τράβηξε την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ, καθώς η Δύση περίμενε με κομμένη την ανάσα τα όσα θα πει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές στα σύνορά μας, ενώ η Δύση δεν ήθελε να εισακούσει τη Ρωσία», τόνισε – μεταξύ άλλων – ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στη σύντομη ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία. Και για άλλη μια φορά επανέλαβε ότι «η ειδική στρατιωτική επιχείρηση (σ.σ. όπως αποκαλεί η Ρωσία τον πόλεμο) στην Ουκρανία ήταν ένα απαραίτητο και χρονικά κατάλληλο μέτρο, η μοναδική σωστή απόφαση».
Πέρα όμως από την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν, τα ΜΜΕ στην Ουκρανία εστίασαν και στους στρατιωτικούς που ήταν εκεί. Και δεν έμεινε ασχολίαστο το γεγονός ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Βαλέρι Γερασίμοφ δεν είχε εμφανιστεί από νωρίς στην Κόκκινη Πλατεία.
Δημοσίευμα του NEXTA ανέφερε μάλιστα ότι την 1η Μαΐου υπήρξαν αναφορές ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων είχε τραυματιστεί στο πόδι στο Ιζιούμ (ανατολική Ουκρανία) μετά από ουκρανική επίθεση, και διακομίστηκε σε νοσοκομείο στη Μόσχα. Κατά τις ίδιες πηγές,ο Ρώσος στρατηγός είχε σταλεί στην Ουκρανία για να επιβλέψει προσωπικά την επιχείρηση στο Ντονμπάς.
πηγή: newsit.gr
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!