Τελικά ο Ερντογάν θα δεχτεί στην Άγκυρα αντιπροσωπείες Φινλανδίας και Σουηδίας για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ
Οκτώ ημέρες αφού κάλεσε τις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Σουηδίας και της Φινλανδίας να μην μπουν στον κόπο να ταξιδέψουν στην Τουρκία, ο Ερντογάν έκανε μία από τις διπλωματικές... κωλοτούμπες στις οποίες μας έχει συνηθίσει
Τούρκοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν με αντιπροσωπείες της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Άγκυρα αύριο, Τετάρτη, προκειμένου να συζητήσουν τις αιτήσεις της Στοκχόλμης και του Ελσίνκι να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που εναντιώθηκε στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τους ηγέτες των δύο σκανδιναβικών χωρών το Σάββατο και συζήτησε τις ανησυχίες του.
Η Τουρκία λέει πως η Σουηδία και η Φινλανδία προσφέρουν καταφύγιο σε ανθρώπους που συνδέονται με την οργάνωση μαχητών Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
πηγή: protothema.gr
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!