ΑΕΚ: Κίνδυνος για αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο 100.000 ευρώ
Η Ένωση στέλνει τον ΕΣΑΚΕ στον αθλητικό δικαστή.
Οι σοβαρές καταγγελίες που εξαπέλυσε η διοίκηση της AEK στις δύο ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις 15 Ιουνίου, είναι πιθανό να της κοστίσουν πολύ ακριβά στο νέο πρωτάθλημα.
O πρόεδρος και η νομική υπηρεσία του Συνδέσμου θα στείλουν στον αθλητικό δικαστή τον φάκελο με τις δύο ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι «κιτρινόμαυροι», πριν το κρίσιμο Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής, το οποίο ουσιαστικά «ακύρωσε» την διαδικασία της αδειοδότησης.
Σε αυτά τα δύο κείμενα, η ΚΑΕ ΑΕΚ κάνει λόγο για «εγκληματική οργάνωση» και για «κέντρα και παράκεντρα που λυμαίνονται το ελληνικό μπάσκετ και το έχουν μετατρέψει σε κακό καφέ οχλαγωγίας, παρανομίας και στοιχηματισμού εις βάρος κάποιων ομάδων».
Σύμφωνα με το άρθρο 75 του κανονισμού πρωταθλήματος, η δυσφήμηση του αθλήματος (κάθε πράξη, ενέργεια ή παράλειψη που δυσφημεί το άθλημα στην συνείδηση του φίλαθλου κόσμου, λόγω της προβολής/δημοσιότητας που έλαβε το εκάστοτε περιστατικό) από ομάδα μέλος του ΕΣΑΚΕ, τιμωρείται αφαίρεση 2-6 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος με χρηματικό πρόστιμο από 10.000 έως 100.000 Ευρώ.
Πηγή: Gazzetta.gr
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!