Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι που θα λάβουν 250 ευρώ – Πότε θα πληρωθεί το ποσό
2.300.000 ευάλωτοι πολίτες θα λάβουν το επίδομα τον Δεκέμβριο.
Οι διευκρινίσεις και οι επεξηγήσεις των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, δόθηκαν χθες σε κοινή συνέντευξη τύπου από τους αρμόδιους υπουργούς. Οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν μέχρι 800 ευρώ και όχι μέχρι 600 όπως τις περασμένες χρονιές, θα λάβουν φέτος την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εξειδικεύοντας τα μέτρα. Επιπλέον, δικαιούχοι του επιδόματος είναι και 35.000ανασφάλιστοιυπερήλικεςτου ΟΠΕΚΑ και 172.000 δικαιούχοιεπιδόματοςΑμεΑ.
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούραςσημείωσε αρχικά ότι οι αυξήσεις στιςσυντάξειςτο 2023 θα είναι 6%, ενώ συνταξιούχοι μέχρι 800 ευρώ θα είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος των 250 ευρώ. Τη νέα επιταγή ακρίβειας, θα λάβουν τον προσεχή Δεκέμβριο 2.300.000 ευάλωτοι πολίτες.
Εφάπαξ ενίσχυση 250 ευρώ σε ευάλωτα νοικοκυριά
Το συνολικό κόστος θα ανέρχεται σε496 εκατ. ευρώ.
Αύξηση των δικαιούχων του «χριστουγεννιάτικου μποναμά» σε χαμηλοσυνταξιούχους
Δώρο ύψους 250 ευρώ στιςχαμηλές συντάξειςθα καταβάλει η κυβέρνηση τον Δεκέμβριο, πριν από τις αυξήσεις που πρόκειται να λάβουν όλοι οι συνταξιούχοι από 1ης/1/2023. Η χορήγηση της χρηματικής ενίσχυσης θα δοθεί τον Δεκέμβριο σε 2,3 εκατ. δικαιούχους ενώ γνωστοποιήθηκε το ποιοι θα το λάβουν και με ποια εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία επίσης είναι σημαντικά αυξημένα σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο, όπου επίσης δόθηκεανάλογοεπίδομα.
Αναφορικά με την οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» πως «οι δικαιούχοι διευρύνονται και θα είναι άνθρωποι με σύνταξη μέχρι800 ευρώ και όχι μέχρι 600 ευρώ».
Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε δε, ότι για τους συνταξιούχους το «πακέτο» είναι 1,1 δισ. ευρώκαι εδράζεται σε3 πυλώνες:
- Στην έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους,
- Στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους μόνιμα και
- Στην μόνιμη αύξηση των συντάξεων με 1, 5 εκατ. Έλληνες να βλέπουν το 2023 μια αύξηση τουλάχιστον 6%.
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!