Live: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ
Ανήμερα των γενεθλίων της ΝΔ και σε μια κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα με την Τουρκία να προκαλεί ακατάπαυστα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αναμένεται να αναφερθεί τόσο στην ένταση με την Τουρκία όσο και στην ενεργειακή κρίση αλλά και στις επερχόμενες εκλογές.
Με την επέτειο των 48 χρόνων της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι δηλώνουμε την πίστη μας στην δημοκρατία και την άρρηκτη σχέση μας με τους πολίτες.
Θα υπηρετούμε πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους πάνω και πέρα από τις παραπλανητικές ετικέτες της δεξιάς, είπε θυμίζοντας τα λόγια του ιδρυτή Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Σχεδόν 50 χρόνια μετά και 39 μήνες γόνιμης διακυβέρνησης μπορούμε να πούμε ότι η ΝΔ είναι όλων των Ελλήνων, τόνισε.
Θέτοντας το πλαίσιο στο οποίο κινείται η χώρα και η ΝΔ ζήτησε από τους βουλευτές να τοποθετηθούν με ειλικρίνεια για τις καλές και κακές στιγμές όπως είπε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΝΔ έχει την δυνατότητα πλέον να ενσωματώνει κάθε νέα ιδέα.
Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά είπε ότι είναι: η προστασία της πατρίδας, η ανοικτή και παραγωγική οικονομία λη δίκαιη κοινωνία και η εθνική ενότητα.
Αναφερόμενος στις κρίσεις και τις αντιξοότητες είπε ότι η πατρίδα παρόλα αυτά προχωράει μπροστά και πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη στην Ευρώπη και την μείωση της ανεργίας. Στηρίζει όσο γενναία μπορεί το εισόδημα των νοικοκυριών και την λειτουργία των επιχειρήσεων χωρίς να ναρκοθετεί το κοινό μας μέλλον.
Μίλησε για μια προσπάθεια που ειδικά η ΚΟ της ΝΔ την γνωρίζει καλά ως πρωταγωνιστές ενός νομοθετικού έργου το οποίο δεν έχει όπως σημείωσε προηγούμενο. Από το καλοκαίρι του 2019 έως τα μέσα του 22 ψηφίστηκαν 330 νομοσχέδια, υπογράμμισε.
Έγιναν πάνω από 6.000 ομιλίες στην ολομέλεια και τις επιτροπές της Βουλής, τόνισε και ευχαρίστησε τους βουλευτές για την σπουδαία δουλειά που όπως είπε, γίνεται.
Ο πρωθυπουργός, είπε ότι τίποτα στον κόσμο δεν είναι το ίδιο από τον Οκτώβριου του 1974 όταν η ΝΔ ξεκινούσε την διαδρομή της αλλά έμειναν ακλόνητες οι ιδρυτικές της αξίες. Γύρω της διαλύονταν συνασπισμοί, κράτη και κόμματα αλλά ο ευρωπαϊκός της προσανατολισμός και ο φιλελεύθερος και κοινωνικός της χαρακτήρας είναι ιδιότητες που αναπτύσσουμε απέναντι στα ζητήματα της εποχής.
Φυσικός μας χώρος, παραμένει ο δυτικός κόσμος και πυξίδα μας το διεθνές δίκαιο και η δημοκρατία, τόνισε και γι αυτό όπως είπε αντιστεκόμαστε στην καταπάτηση των συνόρων και στην αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων που πρόθυμα κάποιοι θα ήθελαν να μιμηθούν στην γειτονιά μας. Αυτές οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις κόκκινες γραμμές μας. Δημιουργούμε αναχώματα στην προσπάθεια της Μόσχας να μετατρέψει την ενέργεια σε όπλο.
Δείτε ζωντανά την ομιλία
πηγή: newsit.gr
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!