ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 7 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Λαμία: Ανησυχία από τα πολλά κρούσματα σε μαθητές

Λαμία: Ανησυχία από τα πολλά κρούσματα σε μαθητές

Παραμένει κοντά στο 2% η θετικότητα…

Εξακολουθεί να κινείται λίγο πάνω από το 2% η θετικότητα στα rapid tests των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στο Δήμο Λαμιέων μετά και τις τρεις πρώτες δράσεις της εβδομάδας, τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα σε σύνολο 1.013 τεστ βρέθηκαν 23 θετικά διαμορφώνοντας τη θετικότητα στο 2,27%. Μάλιστα αν υπολογίσουμε και τα 99 τεστ που έκανε η Ομάδα Covid του Δήμου Λαμιέων σε παιδιά Ρομά (29) και δημοτικούς υπαλλήλους (70) τότε η θετικότητα πέφτει στο 2,07%.

Αυτό που παραμένει ανησυχητικό είναι τα πολλά θετικά που εξακολουθούν να βγαίνουν στη μαθητική κοινότητα, καθώς από τα 23 τα 12 αντιστοιχούν σε μαθητές!

Τα επιπλέον χαρακτηριστικά των νέων κρουσμάτων που βρέθηκαν στις τελευταίες δειγματοληψίες, είναι ότι τα 13 είναι «ορφανά», καθώς δεν ανέφεραν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ τα 12 δήλωσαν εμβολιασμένα.

Ειδικότερα, στα Γαλανέικα όπου οι δειγματοληψίες ξεκινούν στις 9 το πρωί, έγιναν 415 τεστ με οκτώ (8) θετικά (ποσοστό 1,93%) με ηλικίες από 11 έως 47.

Στην ΠΕΛ, έγιναν 471 με 12 δείγματα θετικά στον ιό (2,76%). Οι ηλικίες εδώ ήταν από 7 έως 58 ετών.

Τέλος, στο Β’ ΚΑΠΗ έγιναν 127 δειγματοληψίες με δύο (2) θετικά (1,57%) με τις ηλικίες τους 42 και 58 ετών.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα δειγματοληψιών των επόμενων ημερών στο Δήμο Λαμιέων και ΕΔΩ στους υπόλοιπους Δήμους της Φθιώτιδας.