ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 10 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus ΚΑ2

Το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus ΚΑ2

Το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας στα πλαίσια του σχεδίου «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229» Erasmus+ 2019, συμμετείχε στην 3η και 4η κινητικότητα του προγράμματος με θέμα «Building competitive advantage through personal training» που πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά στα διαστήματα 18-22/10/2021 και 29- 03/11/2021 με διοργανώτριες χώρες την Ιταλία και την Πολωνία αντίστοιχα.

Η διαδικτυακή κινητικότητα με οικοδεσπότρια χώρα την Ιταλία είχε ως τίτλο “Building a personal brand for career purposes”.

Τα εικονικά εργαστήρια που έλαβαν χώρα μέσα από την πλατφόρμα MS Teams είχαν ως στόχο να καταστήσουν τους μαθητές ικανούς να παρουσιάζουν τον εαυτό τους με τον ιδανικότερο τρόπο, όταν αρχίσουν την αναζήτηση εργασίας και να τους προετοιμάσουν για τον κόσμο μετά το σχολείο, παροτρύνοντάς τους να είναι πιο συνειδητοί και ενεργοί στην αναζήτηση αυτή.

Οι συμμετέχοντες επωφελήθηκαν από τις δραστηριότητες με διάφορους τρόπους: - δημιούργησαν ένα προσωπικό υπόβαθρο που θα τους είναι χρήσιμο στις μελλοντικές τους δραστηριότητες αναζήτησης εργασίας. Μετά τα εργαστήρια απέκτησαν δεξιότητες σύνταξης και παρουσίασης ενός βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής. Επιπρόσθετα, εκπαιδεύτηκαν στις αρχές που διέπουν μια επιτυχημένη συνέντευξη για εύρεση εργασίας.

- εξασκήθηκαν στη σωστή ανάγνωση και ερμηνεία μιας αγγελίας εργασίας.

-απέκτησαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό τους και την προσωπικότητά τους, γνωρίζοντας καλύτερα τις ικανότητές τους καθώς και τις αδυναμίες τους και πώς να τις μεταμορφώσουν σε δυνατά τους σημεία.

Ο βασικός στόχος της κινητικότητας στην Πολωνία ήταν: “Building an online presence”. Οι συμμετέχοντες από τα τέσσερα συνεργαζόμενα σχολεία χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα συνεδρίων MS Teams πραγματοποίησαν διάφορες δραστηριότητες που σχετίζονται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (απειλές και δυνατότητές τους), το LinkedIn, τη δημιουργία προσωπικής ιστοσελίδας, το διαδικτυακό τους portfolio. Επιπρόσθετα, μέσα από πολιτιστικά παιχνίδια και διαγωνισμούς τραγουδιού, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να ασκήσουν τις δεξιότητές τους στην αγγλική γλώσσα, να συνεργαστούν διαδικτυακά με άλλους για να ολοκληρώσουν πολλές ομαδικές εργασίες, όπως παρουσιάσεις ή δημιουργία προφίλ και να γνωρίσουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Πολωνίας.

Αναλυτικές πληροφορίες και παρουσίαση του προγράμματος υπάρχουν στην ιστοσελίδα του σχολείου μας (http//:1epal-lamias.fth.sch.gr).