ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 11 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Λαμία: Πλήθος κόσμου στα rapid tests στο ΚΕΥΠ (ΦΩΤΟ)

Λαμία: Πλήθος κόσμου στα rapid tests στο ΚΕΥΠ (ΦΩΤΟ)

Το μοναδικό σημείο σε όλη τη Φθιώτιδα που μπορούσε κανείς να κάνει δωρεάν rapid test για την covid-19 την Κυριακή 20 Μαρτίου, ήταν το Στρατόπεδο «Σ/χη Τσάκαλου» (ΚΕΥΠ) στη Λαμία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα από νωρίς το πρωί να δημιουργηθούν ατέλειωτες ουρές από μικρούς και μεγάλους που περίμεναν υπομονετικά μέσα στο κρύο και κάποιες φορές υπό βροχή ή ακόμη και χιόνι!

Τελικά η υγειονομική υπηρεσία του ΚΕΥΠ κατάφερε να εξυπηρετήσει 451 άτομα, εκ των οποίων τα 49 δείγματα βρέθηκαν θετικά (10,86%).

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Κυριακή, όταν και πάλι το ΚΕΥΠ ήταν το μοναδικό σημείο σε όλο το νομό, είχαν δώσει δείγμα 816 άτομα και είχαν βρεθεί μόνο 55 θετικά.

Δυστυχώς οι μολύνσεις λόγω της υπερμετάδοσης, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο φέρνοντας και πάλι τη Φθιώτιδα στην 1η θέση σε κρούσματα στην Περιφέρεια. Για αυτό και κάθε εβδομάδα τα τεστ που γίνονται από δημόσιες δομές πλησιάζουν τα 7.000 (σχεδόν 1.000 την ημέρα).

Επιβάλλεται αυτές τις δύσκολες ημέρες,οι δημόσιες δομές να λειτουργήσουν, τουλάχιστον τις καθημερινές, με rapid test ώστε να υπάρξουν περισσότερες λύσεις το Σαββατοκύριακο από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και τον Ελληνικό Στρατό, για να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο κόσμος.