ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 7 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Άσκηση της 7ης ΕΜΑΚ στο Νοσοκομείο Θηβών

Άσκηση της 7ης ΕΜΑΚ στο Νοσοκομείο Θηβών

«Σεισίχθων 2022»…

Την καθιερωμένη, ετήσια άσκηση ετοιμότητας και διαχείρισης κρίσεων «Σεισίχθων 2022» πραγματοποίησε την Πέμπτη (5/5) η 7η ΕΜΑΚ, σε συνεργασία με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες του Νομού Βοιωτίας και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Θηβαίων.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η οποία έλαβε χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών, έγινε προσομοίωση διαφόρων σεναρίων αντιμετώπισης κρίσεων και κλιμακούμενων περιστατικών, όπως η κατάσβεση πυρκαγιάς και ο απεγκλωβισμός και διάσωση ασθενών.

Σκοπός της άσκησης ήταν η διασφάλιση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των διαθέσιμων μέσων, καθώς και η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να επιτευχθεί το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και ετοιμότητας στην περίπτωση αντιμετώπισης πραγματικών περιστατικών.

Από την πλευρά του Δήμου Θηβαίων, στην άσκηση «Σεισίχθων 2022» συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών-Οικονομικών Υπηρεσιών και μέλος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Γιώργος Παπασπύρου, καθώς και ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Σπύρος Παπαναστασίου.