Athens Kallithea – ΟΦΗ 1-3: Πήρε εντυπωσιακό «διπλό» και ανέβηκε στην 7η θέση στη Super League
Φανταστικό γκολ πέτυχε ο Νους στην αναμέτρηση
Λίγες ημέρες πριν τον πρώτο του ημιτελικό στο Κύπελλο Ελλάδας, στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης, ο ΟΦΗ πήρε μια μεγάλη νίκη επί της Athens Kallithea μέσα στη Λεωφόρο (1-3), για την 24η αγωνιστική στη Super League.
Με τη νίκη του αυτή, ο ΟΦΗ ανέβηκε στην 7η θέση (με αγώνα έναν περισσότερο) κι εδραίωσε την παρουσία της στη ζώνη των play off για τις θέσεις 5-8, που (εκτός απροόπτου) θα δώσει ένα “εισιτήριο” για τα προκριματικά του Conference League.
Στον αντίποδα η (σταθερά 13η) Athens Kallithea ηττήθηκε σε άλλον έναν αγώνα που χρειαζόταν πολύ για να πιάσει το Βόλο στη βαθμολογία και βλέπει τα… κανονάκια της να μειώνονται όσο περνούν οι αγωνιστικές.
Ο ΟΦΗ έδειξε διάθεση να παίξει “ανοικτά” και επιθετικά, αλλά η Athens Kallithea ήταν αυτή που είχε καλύτερη παρουσία, με τον Βαλμπουενά να την καθοδηγεί σωστά μεσοεπιθετικά και τον Αρφαρέλα να είναι ο κύριος αποδέκτης των προσπαθειών των γηπεδούχων.
Κόντρα στη ροή του αγώνα (28′) και δευτερόλεπτα μετά από έναν μικροτραυματισμό του, ο Νους έπιασε ασύλληπτο πλασέ -με το δεξί πόδι- από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής της Athens Kallithea και έκανε το 0-1 για τον ΟΦΗ.
Δυο λεπτά μετά και στη δεύτερή του φάση στο ματς, ο ΟΦΗ έκανε νέο “μπαμ” μέσα στη Λεωφόρο. Από λάθος του Σοΐρι, ο Σαλσέδο πήρε την μπάλα, συνέκλινε προς τον άξονα και με ένα συρτό σουτ έκανε το 0-2. Η ψυχολογία των Κρητικών άλλαξε, αφού μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους είχαν τον έλεγχο του ματς.
Η Athens Kallithea είχε δέκα τελικές στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο ΟΦΗ τέσσερις. Στην τελευταία του ευκαιρία στο 45λεπτο, ο Γκονθάλεθ εκτέλεσε φάουλ (43′), ο Μεγιάδο έκανε άτσαλα την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-3.
Οι δυο ομάδες συνέχισαν το επιθετικό τους παιχνίδι και στην επανάληψη, με τον ΟΦΗ να βλέπει τον Νους να αποχωρεί στο 53′ με πρόβλημα τραυματισμού.
Στο 60′ η Athens Kallithea είδε την προσπάθειά της, για μείωση του σκορ, να φέρνει αποτέλεσμα. Από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, η μπάλα χτύπησε δοκάρι και στην επαναφορά ο Μεγιάδο σκόραρε με κεφαλιά για το 1-3.
Στο 80′ ο ΟΦΗ έφτασε σε νέο γκολ, που όμως δεν ‘μέτρησε”. Ο Χριστόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για τον ΟΦΗ με κεφαλιά, αλλά η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή στην εκτέλεση του κόρνερ που έγινε και το VAR ακύρωσε το τέρμα των φιλοξενούμενων.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
ATHENS KALLITHEA (Στέλιος Μαλεζάς): Γκέλιος, Σοΐρι, Καινούργιος, Μιρέν, Πασαλίδης, Μουγκέ (61’ Λεμπόν), Μεγιάδο (61’ Μερκάτι), Ματίγια, Ντεμέτριους (86’ Τζιάνι), Βαλμπουενά (67’ Βρακάς), Αλφαρέλα.
ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Λιούις (73’ Χατζηθεοδωρίδης), Λαμπρόπουλος, Σίλβα (73’ Χριστόπουλος), Καραχάλιος, Ανδρούτσος, Αποστολάκης (82’ Νέιρα), Νους (53’ λ.τρ. Ζανελάτο), Σενγκέλια, Σαλσίδο (46’ Γιούνγκ).
Πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Η φωτογραφία που έγινε viral: Η αθλήτρια των 2,05 μέτρων με τα απίστευτα μακριά πόδια!
Η Άνα Σμρεκ εντυπωσιάζει με το ύψος και τις σωματικές αναλογίες της, ενώ μια φωτογραφία της δίπλα σε έναν άνδρα ύψους 1,60 μ. έχει προκαλέσει αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Super League: Ο επιβλητικός Παναθηναϊκός, το σημαντικό διπλό του Ολυμπιακού και η επεισοδιακή νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ηρακλή
Η ΑΕΚ δεν έπαιξε στην 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος λόγω των ευρωπαϊκών ματς – Έμεινε μόνος πρώτος ο Παναθηναϊκός
Γ’ Εθνική: Τεσσάρα για τη Λαμία, πρώτη νίκη για Σταυρό, ισοπαλία στο ντέρμπυ κορυφής ο Κηφισσός
Στην πρώτη θέση πέρασε η Κάρυστος…
Ολική ανατροπή και νικητής ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον Ηρακλή
Σε ένα τρελό ματς γεμάτο ανατροπές ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι (2-1) από ένα χτύπημα φάουλ-πάρε βάλε του Ζίβκοβιτς στον Μιχαηλίδη και έμεινε όρθιος στη μάχη της βαθμολογίας - Στα ίσα ο Ηρακλής, ηττήθηκε στις λεπτομέρειες
Κηφισιά – Άρης 1-2: Ο Γκαρέ λύτρωσε τους Θεσσαλονικείς στη Λεωφόρο
Οι κίτρινοι πήραν σημαντικό εκτός έδρας τρίποντο στη Super League.
Παναθηναϊκός – Αστέρα Τρίπολης 5-1: Πράσινο πάρτι στο ΟΑΚΑ και επιστροφή στις νίκες στη Super League
Οι πράσινοι «έσβησαν» με επιβλητικό τρόπο την ήττα στο ντέρμπι «αιωνίων» και παρέμειναν στην κορυφή της Super League.