Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Η Δεσπολλάρη κατέρριψε πανελλήνιο ρεκόρ 21 ετών στα 800μ
Η 23χρονη αθλήτρια με χρόνο 1.59.29. κατέρριψε το ρεκόρ (1.59.79) της Μαρίας Παπαδοπούλου που κρατούσε από τις 14 Ιουνίου του 2005
Δυο χρόνια τώρα, η Γεωργία Δεσπολλάρη έψαχνε το πανελλήνιο ρεκόρ των 800 μέτρων και ήρθε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μπέρμιγχαμ.
Στα μεγάλα μίτινγκ δεν ήταν καθόλου εύκολο να την δεχτούν, καθώς οι διοργανωτές επιλέγουν αθλήτριες με χρόνους κάτω και από το 1.58, ενώ κάποιες φορές λάθη τακτικής δεν την είχαν αφήσει να ξεδιπλώσει το ταλέντο της. Όλα αυτά μέχρι τη σημερινή μέρα, μέχρι να μπει να αγωνιστεί στο στο Alexander Stadium, σε μια κούρσα με παρούσα την Ολυμπιονίκη Κίλι Χότζγκινσον και άλλα μεγάλα ονόματα, όπως την 5η των Ολυμπιακών Αγώνων, Γαλλίδα Ρενέ Λαμότ, να δίνουν το ρυθμό.
Η Δεσπολλάρη επέλεξε να ακολουθεί το ρυθμό από την έβδομη θέση, δεν κλείστηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και τα έδωσε όλα στην ευθεία για να περάσει έκτη τη γραμμή του τερματισμού. Το πέρασμα της Χότζκινσον στα 400 μ. ήταν 57.27, στα 600 μ. 1.27.60 και το χρονόμετρο στον τερματισμό έδειξε 1.57.28 εν μέσω αποθέωσης από το κοινό. Για την ελληνική ομάδα, ωστόσο, το πιο σημαντικό ήταν ο πίνακας έγραψε δίπλα από το όνομα της Δεσπολλάρη, 1.59.29.
Η 23χρονη αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου, πέτυχε αυτό που κυνηγούσε, να κατέβει τα 2.00 και ταυτόχρονα να σβήσει από τις λίστες το πανελλήνιο ρεκόρ, 1.59.79 της Μαρίας Παπαδοπούλου που κρατούσε από τις 14 Ιουνίου του 2005.
Η πρόκριση στα ημιτελικά δεν ήρθε για την Δεσπολλάρη, καθώς πέτυχε τον έβδομο χρόνο από όσες δεν μπήκαν στην τριάδα της σειρά τους (περνούσαν οι τέσσερις ταχύτερες). Ήρθε όμως ένα χαρμόσυνο μήνυμα που έλεγε ότι η επιμονή και η προσπάθεια ανταμείβονται και ότι οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά της.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Η UEFA αλλάζει τα προκριματικά των Εθνικών ομάδων και σχεδιάζει νέα League Phase - Αποφάσεις την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη
Η UEFA συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη και στο τραπέζι της Εκτελεστικής Επιτροπής θα πέσει το θέμα του φορμάτ των προκριματικών των εθνικών ομάδων, ενώ θα αποφασιστούν και οι έδρες για τους επόμενους τελικούς των συλλογικών διοργανώσεων.
ΑΕΚ: Νοκ-άουτ 11 μέλη της ομάδας μπάσκετ με γαστρεντερίτιδα
Αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Ένωση.
Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας μπαίνει στις προπονήσεις της Ντόρτμουντ: «Τον εξετάζαμε εξονυχιστικά τρεις μέρες και δεν βρήκαμε τίποτα»
Στην ποδοσφαιρική του καθημερινότητα επιστρέφει ο διεθνής Έλληνας επιθετικός.
Ολυμπιακός: Η προσπάθεια για επιθετικό στο deadline των μετεγγραφών – Οι λύσεις που εξετάζονται
Μόλις κλείσει το μετεγγραφικό “παράθυρο”, θα μπορεί να ενισχυθεί μόνο με ελεύθερο ποδοσφαιριστή.
Η Λαμία φιλοξενεί τον «5ο STEREA RUN – Lamia night run» - Δηλώστε συμμετοχές
Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2026 - Και φέτος παρουσιαστής θα είναι ο Κώστας Μαρτάκης