Φωτιά στην Αττική: «Διαπιστώσαμε μια κόλαση, είπα ότι θα καώ ζωντανός» λέει εθελοντής πυροσβέστης
«Προσωπικά το πλήρωμά μου περικυκλώθηκε δυο φορές» περιγράφει ο εθελοντής πυροσβέστης
Εθελοντής πυροσβέστης περιγράφει την κατάσταση που συνάντησε όταν έφτασε στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Προσπάθησε και εκείνος να βοηθήσει ώστε η φωτιά που καίει σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή να σβήσει πριν πέσει το φως του ήλιου.
Ο εθελοντής πυροσβέστης μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τα όσα περιέγραψε ήταν συγκλονιστικά. «Από την πρώτη στιγμή επιχειρούμε εδώ. Όταν ήρθαμε στο σημείο εδώ, διαπιστώσαμε μια κόλαση. Η φωτιά ήταν μέσα σε δάσος κι ερχόταν η φλόγα με τόση ορμή, που δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα. Έβλεπες παντού φλόγες και δεν ήξερες πού να δράσεις».
«Προσωπικά το πλήρωμά μου περικυκλώθηκε δυο φορές και τη μια είπα ότι θα καώ ζωντανός», πρόσθεσε μπροστά στην κάμερα, για τις στιγμές που έζησε και όπως φαίνεται θα θυμάται για καιρό.
Όλοι όσοι παίρνουν μέρος στο έργο της κατάσβεσης καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθούν περιουσίες και φυσικά να μην κινδυνέψουν άνθρωποι. Ο απολογισμός της καταστροφής θα γίνει τις επόμενες μέρες.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τη φωτιά, ενώ οι προσπάθειες επικεντρώνεται στο να μην περάσει η πυρκαγιά στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας που είναι δίπλα.
πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Γιώργος Βαρδινογιάννης: Πώς απέκτησε το παρατσούκλι «Καπετάνιος»
Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, εφοπλιστής και εμβληματικός πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 90 ετών, είχε το παρατσούκλι «Καπετάνιος» με το οποίο τον γνώριζε όλος ο κόσμος.
Η EuroLeague ανακοίνωσε το δεκαετές της πλάνο: Τα αστρονομικά ποσά που θα πάρουν οι ομάδες
Η αξία της διοργάνωσης και των συλλόγων θα ξεπεράσει τα 13 δισεκατομμύρια σε αυτό το χρονικό εύρος.
Λαμία - Φωκικός: Ντέρμπυ από τα παλιά - Πως θα προμηθευτείτε εισιτήρια
Στη Κάτω Τιθορέα το ντέρμπυ των πρωτοπόρων - Ψάχνει στο Καρπενήσι τον πρώτο του βαθμό ή βαθμούς ο Αστέρας Σταυρού…
Ο Βαγγέλης Παυλίδης έγραψε ιστορία με την Μπενφίκα: Τέταρτος ξένος σκόρερ στην ιστορία των Πορτογάλων
Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός σκόραρε στο Μπενφίκα - Σέλτικ 4-1 για το Europa League.
Βαθμολογία UEFA: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έφεραν την Ελλάδα στη 10η θέση πάνω από Τσεχία και Πολωνία
Το σπουδαίο διπλό των Πειραιωτών στη Μασσαλία έκανε τη διαφορά
Ρεν – ΟΦΗ 2-1: Το Κρητικό τείχος «έπεσε» στο 90′ και οι μαχητές του Κόντη ηττήθηκαν στη Γαλλία
Οι Κρητικοί έφυγαν χωρίς βαθμό από τη Γαλλία, παρά την τρομερή και ηρωική τους προσπάθεια στην έδρα της Ρεν