Ο Γκουαρδιόλα έγινε ο πρώτος προπονητής που δαπάνησε πάνω από 2 δισ. ευρώ για μεταγραφές
Ο πολυνίκης προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι κατέχει πλέον και ένα διαφορετικό ρεκόρ
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έσπασε το...φράγμα των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και έγινε ο προπονητής που έχει...δαπανήσει σε μεταγραφές τα περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλο συνάδερφό του στην διάρκεια της καριέρας του.
Με τα 241 εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε η Μάντσεστερ Σίτι σε μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι, ο Καταλανός προπονητής, όπως αναφέρει σήμερα η εξειδικευμένη ιστοσελίδα transfermarkt.com, έφτασε συνολικά τα 2,04 δισεκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας τον Πορτογάλο προπονητή της Ρόμα, Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος ήταν πιο φειδωλός από ποτέ αυτό το καλοκαίρι, έχοντας καταγράψει συνολικά 1,86 δισεκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφικές δαπάνες κατά τη διάρκεια της καριέρας του.
Το βάθρο ολοκληρώνει ο Ιταλός προπονητής Κάρλο Αντσελότι με 108 αποκτήσεις παικτών και δαπάνες 1,69 δισεκατομμύρια ευρώ.
Στα 16 χρόνια του ως προπονητής, ο Γκουαρδιόλα προχώρησε σε αποκτήσεις 78 παικτών. Οι προσθήκες του κόστισαν κατά μέσο όρο 26,1 εκατομμύρια ευρώ ανά μεταγραφή. Αυτό το ποσό είναι δυνατό επειδή έχει εργαστεί αποκλειστικά για εύπορους συλλόγους, όπως Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι.
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα όμως δεν χρέωσε τους συλλόγους που εργάστηκε-εργάζεται μόνο με δαπάνες, αλλά εμπλέκεται και σε μεταγραφικά έσοδα. Είχε 86 αποχωρήσεις παιχτών που έφεραν 978 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των συλλόγων του, ποσό που τον τοποθετεί τρίτο στη σχετική λίστα, πίσω από τον Ντιέγκο Σιμεόνε (Ατλέτικο Μαδρίτης-92 πωλήσεις/ 1,13 δισεκατομμύρια έσοδα) και τον -γνωστό από την θητεία του στον Ολυμπιακό- Λεονάρντο Ζαρντίμ (Αλ Ραγιάν-65/999 εκατομμύρια ευρώ).
Οι Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ( Τσέλσι), Γιούργκεν Κλοπ (Λίβερπουλ) και Ουνάι Έμερι (Άστον Βίλα) έσπασαν επίσης το όριο του δισεκατομμυρίου όσον αφορά τις μεταγραφικές δαπάνες.
Με συνολικά 920 εκατομμύρια ευρώ ο Ζόρζε Ζέσους (λ Χιλάλ) θα γίνει σύντομα ο δωδέκατος προπονητής στην ιστορία που καταγράφει μεταγραφές αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, με τις μεταγραφές του Πορτογάλου να ανέρχονται σε 353 εκατομμύρια ευρώ μόνο αυτό το καλοκαίρι.
Βέβαια, ο Ζέσους είναι γνωστός για τις ακριβές αποχωρήσεις παικτών από τις ομάδες που προπονούσε. Με 130 πωλήσεις παικτών, οι πρώην σύλλογοι του απέφεραν έσοδα 764 εκατομμυρίων ευρώ, που τοποθετεί στη δέκατη θέση στη σχετική λίστα.
πηγή: protothema.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Η φωτογραφία που έγινε viral: Η αθλήτρια των 2,05 μέτρων με τα απίστευτα μακριά πόδια!
Η Άνα Σμρεκ εντυπωσιάζει με το ύψος και τις σωματικές αναλογίες της, ενώ μια φωτογραφία της δίπλα σε έναν άνδρα ύψους 1,60 μ. έχει προκαλέσει αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Super League: Ο επιβλητικός Παναθηναϊκός, το σημαντικό διπλό του Ολυμπιακού και η επεισοδιακή νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ηρακλή
Η ΑΕΚ δεν έπαιξε στην 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος λόγω των ευρωπαϊκών ματς – Έμεινε μόνος πρώτος ο Παναθηναϊκός
Γ’ Εθνική: Τεσσάρα για τη Λαμία, πρώτη νίκη για Σταυρό, ισοπαλία στο ντέρμπυ κορυφής ο Κηφισσός
Στην πρώτη θέση πέρασε η Κάρυστος…
Ολική ανατροπή και νικητής ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον Ηρακλή
Σε ένα τρελό ματς γεμάτο ανατροπές ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι (2-1) από ένα χτύπημα φάουλ-πάρε βάλε του Ζίβκοβιτς στον Μιχαηλίδη και έμεινε όρθιος στη μάχη της βαθμολογίας - Στα ίσα ο Ηρακλής, ηττήθηκε στις λεπτομέρειες
Κηφισιά – Άρης 1-2: Ο Γκαρέ λύτρωσε τους Θεσσαλονικείς στη Λεωφόρο
Οι κίτρινοι πήραν σημαντικό εκτός έδρας τρίποντο στη Super League.
Παναθηναϊκός – Αστέρα Τρίπολης 5-1: Πράσινο πάρτι στο ΟΑΚΑ και επιστροφή στις νίκες στη Super League
Οι πράσινοι «έσβησαν» με επιβλητικό τρόπο την ήττα στο ντέρμπι «αιωνίων» και παρέμειναν στην κορυφή της Super League.