Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος σπάει τα όρια και κατακτά δεύτερο ρεκόρ Guinness για την Ελλάδα!
Η μεγαλύτερη κολυμβητική απόσταση σε 48 ώρες σε πισίνα 50μ!
Ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής υπέρ-αποστάσεων Σπύρος Χρυσικόπουλος επέστρεψε κάνοντας Παγκόσμιο ρεκόρ κολύμβησης σε 48 ώρες. Η προσπάθεια ξεκίνησε την Παρασκευή 18 Ιουλίου στις 12:00 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Ιουλίου στις 12:00 στην εσωτερική πισίνα 50 μέτρων του Ο.Α.Κ.Α.
Ο Σπύρος κολύμπησε συνολικά 151χλμ. ενώ έμεινε άυπνος για πάνω από 48 ώρες.
Σύμφωνα με το Guinness WorldRecords έπρεπε να καλύψει 150χλμ. και τελικά κατάφερε να το πετύχει μισή ώρα πριν τη λήξη του χρόνου, δηλαδή στις 47.5 ώρες (11:30 το πρωί της Κυριακής).
Έτσι είχε στη διάθεσή του χρόνο ώστε να συμπληρώσει ακόμα 1χλμ.
Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος κατακτά για δεύτερη φορά Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness, με την πρώτη να είναι το 2021 που κατάφερε νακολυμπήσει 358,2χλμ. σε 7 ημέρες, αποσπώντας διεθνή αναγνώριση.
«Κι όμως ήταν πιο δύσκολο και πιο απαιτητικό να κάνω 151χλμ. σε 48 ώρες σε σχέση με το προηγούμενο 7ήμερο ρεκόρ», ήταν τα πρώτα του λόγια όταν ολοκλήρωσε το 48ωρο.
Αυτή η προσπάθεια δεν ήταν μόνο μια σωματική πρόκληση, ήταν μια σκληρή μάχη με τον ίδιο του τον εαυτό. Κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος, ο Σπύρος υπέφερε από έντονους πόνους καθώς το σώμα του δοκιμάστηκε σκληρά αλλά η δύναμη του μυαλού τον βοήθησε να μην τα παρατήσει. Έτσι για ακόμα μια φορά απέδειξε ότι τα όρια του ανθρώπου είναι φτιαγμένα για να ξεπερνιούνται.
Ο άθλος αυτός είναι απόδειξη όχι μόνο της φυσικής αντοχής αλλά και της αστείρευτης δύναμης της ανθρώπινης ψυχής μπροστά στον πόνο και την αμφιβολία.
Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Guinness World Records στην εσωτερική πισίνα 50μ.του Ο.Α.Κ.Α. όπως και το 2021.
Το νέο αυτό κατόρθωμα ενισχύει το κύρος του Σπύρου Χρυσικόπουλου και τον καθιστά ως έναν από τους σημαντικότερους αθλητές αντοχής παγκοσμίως.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Η φωτογραφία που έγινε viral: Η αθλήτρια των 2,05 μέτρων με τα απίστευτα μακριά πόδια!
Η Άνα Σμρεκ εντυπωσιάζει με το ύψος και τις σωματικές αναλογίες της, ενώ μια φωτογραφία της δίπλα σε έναν άνδρα ύψους 1,60 μ. έχει προκαλέσει αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Super League: Ο επιβλητικός Παναθηναϊκός, το σημαντικό διπλό του Ολυμπιακού και η επεισοδιακή νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ηρακλή
Η ΑΕΚ δεν έπαιξε στην 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος λόγω των ευρωπαϊκών ματς – Έμεινε μόνος πρώτος ο Παναθηναϊκός
Γ’ Εθνική: Τεσσάρα για τη Λαμία, πρώτη νίκη για Σταυρό, ισοπαλία στο ντέρμπυ κορυφής ο Κηφισσός
Στην πρώτη θέση πέρασε η Κάρυστος…
Ολική ανατροπή και νικητής ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον Ηρακλή
Σε ένα τρελό ματς γεμάτο ανατροπές ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι (2-1) από ένα χτύπημα φάουλ-πάρε βάλε του Ζίβκοβιτς στον Μιχαηλίδη και έμεινε όρθιος στη μάχη της βαθμολογίας - Στα ίσα ο Ηρακλής, ηττήθηκε στις λεπτομέρειες
Κηφισιά – Άρης 1-2: Ο Γκαρέ λύτρωσε τους Θεσσαλονικείς στη Λεωφόρο
Οι κίτρινοι πήραν σημαντικό εκτός έδρας τρίποντο στη Super League.
Παναθηναϊκός – Αστέρα Τρίπολης 5-1: Πράσινο πάρτι στο ΟΑΚΑ και επιστροφή στις νίκες στη Super League
Οι πράσινοι «έσβησαν» με επιβλητικό τρόπο την ήττα στο ντέρμπι «αιωνίων» και παρέμειναν στην κορυφή της Super League.