ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 17 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 24-23: Οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το Super Cup στο χάντμπολ με buzzer beater απόκρουση

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 24-23: Οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το Super Cup στο χάντμπολ με buzzer beater απόκρουση

Στους Πειραιώτες πήγε ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στο χάντμπολ των ανδρών

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο ελληνικό χάντμπολ. Οι Πειραιώτες σήκωσαν το Super Cup Ελλάδας, επικρατώντας με 24-23 της κυπελλούχου ΑΕΚ στο κλειστό του Καματερού.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν το Super Cup στο χάντμπολ αντρών, μετά από ένα συναρπαστικό τελικό κόντρα στην ΑΕΚ. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 5-1 αλλά και 9-4, με την Ένωση να κάνει ένα εντυπωσιακό come back στο φινάλε του πρώτου, παίρνοντας προβάδισμα 12-11 πριν την ανάπαυλα.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν ξανά κεφάλι στο σκορ και να φτάσουν τη διαφορά στα πέντε τέρματα (19-14 και 21-16). Για μία ακόμη φορά όμως, οι «κιτρινόμαυροι» αντέδρασαν και με το σκορ στο 24-23, έφτασαν να έχουν την τελευταία επίθεση του αγώνα στα χέρια τους.

Ο Βλαστός πρόλαβε να σουτάρει αλλά ο εξαιρετικός Ντιόγκο του είπε όχι, κρατώντας το προβάδισμα του Ολυμπιακού και δίνοντάς του την κούπα!


Να σημειωθεί ότι ο τελικός του Super Cup είχε χαρακτηριστεί ως ειδικής διαχείρισης και η είσοδος των φιλάθλων στο γήπεδο έγινε με ονομαστικές προσκλήσεις περιορισμένου αριθμού, λόγω της μικρής χωρητικότητας του κλειστού γυμναστηρίου.

Ο σημερινός τελικός ήταν ο πέμπτος στην ιστορία του Σούπερ Καπ Ανδρών στο χάντμπολ. Ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας κατέκτησε το «παρθενικό» τρόπαιο στη διοργάνωση το 1999, επικρατώντας του ΑΣΕ Δούκα με 26-20, ενώ ο θεσμός αναβίωσε μετά από 23 χρόνια και συγκεκριμένα το 2022, όταν ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 30-24 του ΑΕΣΧ Πυλαίας. Επίσης, οι Πειραιώτες κατέκτησαν το τρόπαιο το 2023, νικώντας 26-25 στην παράταση την ΑΕΚ, και πέρυσι, όταν επιβλήθηκαν του ΠΑΟΚ με 32-25.

Πλέον οι δύο ομάδες στρέφουν την προσοχή τους στη Handball Premier, με τον -κάτοχο του τίτλου- Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και την ΑΕΚ να φιλοξενεί τον «συμπολίτη» Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας.

Το σκορ: 3-1, 6-2, 8-3, 9-7, 10-11, 11-12 (ημχ.) 14-13, 17-14, 19-15, 21-18, 22-20, 24-23

Ολυμπιακός: Πιρές, Σκαραμέλι 4, Κρέτσιτς, Βίντα, Τζιμπούλας 5, Παπάζογλου, Παπαντωνόπουλος, Κανιέτε 1, Κανδύλας, Σλίσκοβιτς 2, Τσαναξίδης 1, Πέσομ Σουργκιέλ 3, Πασσιάς 1, Μιχαηλίδης, Σάββας 5

ΑΕΚ: Αραμπατζής 1, Ντουάρτε 1, Βλαστός 2, Σμιντ 2, Κεϊτά 2, Παναγιώτου 1, Ζεντί, Τέπερ, Κουκούλας, Φερνάντες, Γκούντιονσον, Τουρέ 2, Στούρερ, Κουν 3, Ίβιτς 2, Σάλεμ 3, Ντέιβις 1

Το Parnassos Hiking Club συμμετείχε στην 9η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στο Πολύκαστρο Κιλκίς
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Το Parnassos Hiking Club συμμετείχε στην 9η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στο Πολύκαστρο Κιλκίς
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Η φωτογραφία που έγινε viral: Η αθλήτρια των 2,05 μέτρων με τα απίστευτα μακριά πόδια!
Ολική ανατροπή και νικητής ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον Ηρακλή